Evenimentul Istoric > Articole online > Cum a devenit Napoleon general la doar 24 de ani
Articole online

Cum a devenit Napoleon general la doar 24 de ani

Câteodată e suficient să fii doar omul potrivit la locul și momentul potrivit. Prima acțiune militară de succes a fost suficientă pentru Napoleon, ca să fie avansat în grad.

Eliberarea orașului francez Toulon s-a dovedit momentul potrivit pentru tânărul Napoleon Bonaparte să fie promovat la rangul de general, deși avea doar 24 de ani.

Operațiunea militară din Toulon a fost prima reușită din scurta sa carieră militară.

Conform history.info, orașul Toulon era considerat de o importanță strategică extremă, ca și astăzi când este portul principal al flotei franceze, acolo aflându-se și unele dintre avionale de luptă ale Franței și submarinele nucleare.

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, Toulon a fost cucerit de britanici, cu ajutorul regaliștilor locali (opozanți ai Revoluției).

Napoleon, care ocupa funcția de căpitan la acea vreme, a fost desemnat comandant al artileriei care urma să atace orașul.

A întocmit un plan de succes și a reușit să cucerească orașul. Asta i-a adus faimă și la Paris, unde a fost celebrat ca un erou.

Franța era condusă în acel moment de Comitetul Salvării Publice, la vârful căreia se afla Maximilien Robespierre. Fratele mai tânăr al acestuia, Augustin

Robespierre, a fost unul dintre principalii susținători ai lui Napoleon.

La 22 decembrie 1793, Napoleon era avansat la rangul de general de brigadă. Ulterior, chiar și când devenise împărat, el obișnuia să se îmbrace în uniformă de colonel, ceea ce îl diferenția de mareșalii francezi care-l înconjurau.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola