Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cum a construit Japonia arma biologică de distrugere în masă
Articole online

Cum a construit Japonia arma biologică de distrugere în masă

Fritz Haber

O preocupare a secolul al XX-lea a fost modul prin care populația își va procura singură mâncarea. Metodele limitate nu puteau permite producția de îngrășăminte la scară industrială, pe care lumea se bazează, motiv pentru care, doi oameni de știință germani, Fritz Haber și Carl Bosch, care erau conștienți de aceste limitări, au lucrat pentru a găsi o soluție.

Astfel, s-au angajat în dezvoltarea unui proces care putea permite producerea de amoniac folosind aerul. Această metodă a fost îmbunătățită datorită blocajelor provenite din cauza Primul Război Mondial. Amoniacul era necesar pentru fabricarea explozivilor și a altor arme pe care puterile aliate Germaniei nu le puteau produce. Această metodă a putut permite producerea mai multor îngrășăminte care au extins cantitatea folosită de ființele umane.

Alan Turing

Alan Turing a fost un geniu britanic, cunoscut pentru contribuția adusă celui de-al Doilea Război Mondial. În colaborare cu alți oameni de știință, el a reușit să decripteze mesajele codificate ale germanilor, prin mașina Enigma.

O mare parte din lumea digitală este rezultatul minții sale tenace. Contribuția sa în domeniul Inteligenței Artificiale, imaginându-și că pot exista computere care să învețe singure, a contat enorm pentru dezvoltarea informaticii moderne.

Shirō Ishii

Gama de arme din timpul celui de-al Doilea Război Mondial s-a extins rapid și datorită unui chirurg înrolat în armata japoneză, care a dezvoltat războiul biochimic. Erudiția sa în ceea ce privește cunoștințele biologice, împreună cu naționalismul l-au făcut să iasă în evidență în fața guvernului japonez, interesat de dezvoltarea armelor biochimice.

Acesta a devenit util pentru un grup notoriu din China, cunoscut sub numele de Unitatea 731, responsabilă pentru crime împotriva umanității, în numele cercetării. Sub conducerea sa, Unitatea 731 a văzut ce efecte au armele biologice asupra civililor.

Între 3.000 și 12.000 de oameni au murit, fiind subiecții testelor lui Shirō Ishii. Aceste experimente au fost atât de îngrozitoare, încât nu au putut fi niciodată reproduse. Statele Unite s-au oferit să le dea oamenilor de știință imunitate, în schimbul cercetărilor biologice.

Registration

Aici iti poti reseta parola