Evenimentul Istoric > Articole online > Cum a apărut femeia pe pământ. Versiunea ”oamenilor-șerpi” secretizată de CIA
Articole online

Cum a apărut femeia pe pământ. Versiunea ”oamenilor-șerpi” secretizată de CIA

Chan Thomas, autorul cărții, a lucrat în US Air Force, apoi la o companie de cercetări aerospațiale, dar a făcut parte și din echipa doctorului Robert Wood, considerat cel mai informat personaj în materie de OZN-uri.

Cartea din 1963 este o parabolă, o traducere a Bibliei după ce Thomas lasă să se înțeleagă că a avut acces la informațiile și limba tribului Naga (în hinduism, ființe om-șarpe), din India, locul unde și-ar fi petrecut Isus copilăria. Învierea este și ea ”tradusă” în carte, Isus moare spunând, în limba indienilor Naga, ”Eu leșin, eu leșin!” și, în Duminica Paștelui este răpit de doi extratereștri.

E un spectacol din cuvinte montat de un individ dornic de atenție? Este o revelație? Un delir? Informație pură, livrată de un inițiat?

Foto: Chan Thomas

Chan Thomas a căzut în uitare după 1963. A avut o revenire în 1993, cu o carte în care promova nașterea naturală, dar nu a devenit niciodată un personaj influent.

Revenirea în forță a acestui nume a apărut, inerent, când s-a aflat că CIA secretizase un exemplar din carte.

”Pe surse” s-au lansat mai multe explicații menite să arunce faptul în banal: foștii lucrători cu informații secrete erau ținuți sub observație; exemplarul, la care sunt atașate câteva pagini rupte dintr-o revistă, a fost ridicat la o percheziție făcută la un spion, care o folosea pentru a se recunoaște cu sursele sale. Sigur, astfel de explicații nu au putut opri teoriile conspirației, chiar dacă, așa cum veți vedea, textul pare un delir desprins din cărțile de psihiatrie!

Vă redăm astăzi un fragment emblematic pentru această carte. Este vorba de capitolul ”Geneza”:

”Geneza: 4.500.000 de ani în urmă

Această Regeneză: 11.500 de ani în urmă

Amândouă sunt în Biblie

O traducere-interpretare a Genezei I, II și III, o reconstrucție a capitolelor oferite nouă de Naga, așa cum le avem, în engleză; apoi retraduse direct din Naga în engleză, trecând prin greacă și ebraică.

Cartea Genezei (capitolele I, II și III)

1. La început (acum 4.500.000 de ani) universul a fost creat după voia Domnului. Sunt incluse Soarele și planeta noastră, Pământ.

2. Și în timpul unuia dintre multele cataclisme care s-au petrecut în istoria pământului (cel din urmă având loc acum 11.500 de ani), pământul a fost inundat în totalitate de ape furioase, devastat de vânturi cumplite; și oceanele erau întunecate de noroaie. Și vânturile nebune au tunat peste apele tulburi.”

Thomas susține că  fiecare Geneză înseamnă, de fapt, un cataclism care șterge civilizația de la acea vreme, făcând loc uneia noi.

Edenul, așa cum l-a lăsat descris Biblia e tradus și el de Thomas, dar fragmentul la care vrem astăzi să ajungem este cel al apariției omului și a perechii sale:

”26. Și potrivit voinței Domnului, omul, care a fost creat după imaginea dorită de Dumnezeu, a supraviețuit și el și avea stăpânire asupra păsărilor cerului, asupra vitelor, asupra întregului pământ și asupra oricărei târâtoare care se târa pe pământ.

27. Așa a fost voința Domnului ca omul, care a fost creat după imaginea dorită de Dumnezeu, atât bărbat cât și femeie, să supraviețuiască inundațiilor distrugătoare.

28. Și erau binecuvântați din voința Domnului să fie fertili, să se multiplice și să repopuleze Pământul și să-l controleze și să stăpânească peste păsările din cer și peste orice vietate care se mișcă pe pământ.”

În capitolul al II-lea, Edenul este distrus și el de un potop, omul scăpând din nou cu viață, dar Domnul i-ar fi spus că nu va mai trăi dacă rămâne pe pământul său natal. Atunci…

”17. Și a fost voința Domnului ca omul să fie avertizat: deși țara natală era sursa cunoașterii, atât bună cât și rea, dacă va mai sta aici sigur va muri.

18. Și a fost voința Domnului că omul nu trebuie să fie singur, așa că îi trebuia un partener.

(…)

20. Și Adam a dat nume vitelor și păsărilor din cer, dar Adam nu avea un partener.

21. Pentru că partenerul lui Adam a murit după ce a dat naștere copilului lui Adam.

22. Și copilul omului era o femeie, creată după imaginea dorită de Dumnezeu.

23. Și Adam a zis că acest copil este os din osul meu, carne din carnea mea și a fost crescută cu feminitate.

24. Așa că omul a fost deopotrivă tată și mamă al ei și ea a rămas cu el, pentru că erau o singură carne.”

 

Registration

Aici iti poti reseta parola