Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cum a ajuns armata americană să ardă Biblia
Articole online

Cum a ajuns armata americană să ardă Biblia

Un simbol al istoriei recente

Istoria recentă a avut parte de mai multe astfel de evenimente precum arderea cărților de către naziști în Germania și arderea în Statele Unite a cărților  „Harry Potter”, deoarece au crezut că promovează satanismul și ocultismul.

În general, Statele Unite nu au prea practicat cenzura, în special atunci când vine vorba despre cenzura efectuată prin acte de vandalism simbolice și publice. Cu toate acestea, a existat o perioadă în istoria recentă în care armata Statelor Unite a ars toate lucrările biblice.

Războiul din Afganistan a reprezentat o mulțime de lucruri, însă cu siguranță nu a fost o încercare a Statelor Unite de a aduce cu forța creștinismul într-o țară devotată islamismului. Personalului aflat în serviciu din Statele Unite li s-a interzis încercarea de a recurge la prozelitism în timpul în care se aflau acolo.

Cu toate acestea, în jurul anului 2008, o biserică din Statele Unite a decis să traducă Biblia în limbile pașto și dari, cele două limbi dominante în Afganistan, trimițând un număr nespus de mare de Biblii traduse în Afganistan. Această acțiune aducea speranța că soldații vor distribui localnicilor Bibliile.

Convertirea afganilor

În momentul în care rețeaua locală de știri, Al Jazeera, a descoperit această poveste, armata americană a trebuit să se apere. Lt. Col. Mark Wright a spus că armata trebuie să clarifice faptul că nu numai că nu vor tolera prozelitismul neautorizat, ci că vor avea grijă ca niciuna dintre aceste Biblii traduse să nu rămână intactă.

În acest context, toate cărțile de contrabandă au fost arse. „ S-a luat decizia că este o măsură de  „ protecție a forței ” de a le arunca, pentru că, dacă vor rămâne în Afganistan, ar putea fi perceput de afgani că guvernul Statelor Unite sau armata americană încearcă să-i convertească pe musulmani”, a spus Wright.

Registration

Aici iti poti reseta parola