Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Criza succesiunii la tron din Japonia. Ce se întâmplă cu Familia Imperială
Articole online

Criza succesiunii la tron din Japonia. Ce se întâmplă cu Familia Imperială

Probleme în familia imperială

Potrivit unei agenții de știri japoneze, miniștrii intenționează să aducă modificări legilor care guvernează familia imperială pentru a aborda o criză a succesiunii la tron. Printre reforme se numără și una care ar permite membrilor actuali ai familiei să adopte bărbați din fostele familii aristocratice.

Principalul candidat ar fi prințul Hitachi, unchiul de 85 de ani al împăratului Naruhito. Ei și soția sa, Hanako, în vârstă de 81 de ani, nu au copii. Cu toate acestea, conform schimbărilor planificate, cuplul ar putea juca un rol important în revigorarea familiei imperiale, fiindu-le permis să adopte descendenți ai fostelor familii aristocratice, cu statut imperial.

Descendenții acestor 11 familii care au avut strămoși comuni cu actuala familie imperială, în urmă cu 600 de ani, vor putea decide ce bărbați ar putea fi primiți în familia imperială. Detaliile acestui plan, care nu au fost confirmate oficial, au fost transmise agenției de știri Kyodo.

Conform Legii gospodăriilor imperiale din Japonia, doar un copil de sex masculin descendent al unui împărat va putea accesa la tron. Tradiționaliștii cred că această regulă păstrează o linie de succesiune neîntreruptă de 2.000 de ani. Problema este că familia lui Naruhito, în vârstă de 61 de ani, a rămas fără băieți, soția sa, Masako, în vârstă de 57 de ani, în urma unui tratament de fertilitate a reușit să aducă pe lume o fetiță în 2001.

Viitorul monarh, o femeie

Soția fratelui mai mic al lui Naruhito, prințul moștenitor Fumihito, în vârstă de 55 de ani, a născut un băiat, Hisahito, care a împlinit 15 ani. În afară de acesta, singurul membru al liniei de succesiune este prințul Hitachi, al doilea fiu al regretatului împărat Hirohito. Astfel, tradiționaliștii cred că un împărat și un prinț moștenitor la o vârstă mijlocie și un prinț adolescent ținut ca rezervă, au cel puțin o generație pentru a găsi o soluție alternativă la problema succesiunii.

Cealaltă reformă care va fi adoptată de guvern va fi aceea de a permite prințeselor să rămână membri ai familiei imperiale atunci când se căsătoresc. Unul dintre principalii candidați la concursul pentru a deveni următorul prim-ministru al Japoniei și-a exprimat sprijinul față de o posibilă împărăteasă în funcție.  În acest moment, următorul monarh ar putea deveni prințesa Aiko.

Registration

Aici iti poti reseta parola