Culegând date din surse deschise și documente elaborate de-a lungul unui secol, Craig David pune prin acest volum încă o dată pe masa discuțiilor viziunea catastrofică a celor care reclamă fenomenul ”global warming” ca a fi un proces rezultat din acțiunea nesăbuită a speciei umane. Argumentele sale pot fi contestate sau dimpotrivă, asimilate, atât timp cât dialogul privind schimbările climatice se poartă echilibrat.
Volumul ”Nu există criză climatică” poate fi găsit pe www.edituradecarte.ro, în magazinele Companiei de Librării București și pe www.clb.ro, pe www.libris.ro, www.carturesti.ro, www.librarie.net, www.pravaliacucarti.ro, www.emag.ro și în rețeaua de distribuție de presă.
”În 2009, 166 de oameni de știință i-au adresat o scrisoare deschisă secretarului general al ONU, Ban Ki Moon, prin care îi transmiteau relativitatea studiilor care confirmau fenomenul încălzirii globale.
Stimate secretar general,
Știința schimbărilor climatice se află într-o perioadă de descoperire negativă – cu cât învățăm mai mult despre acest domeniu excepțional de complex și care evoluează rapid, cu atât ne dăm seama cât de puține cunoaștem. Cu adevărat, știința nu este hotărâtă.
Prin urmare, nu există niciun motiv temeinic pentru a impune asupra popoarelor decizii de politici publice costisitoare și restrictive fără a furniza înainte de orice dovezi convingătoare că activitățile umane provoacă schimbări climatice periculoase, dincolo de cele rezultate din cauze naturale. Înainte de a porni orice acțiune precipitată, trebuie să avem date observaționale solide care să demonstreze că schimbările climatice recente diferă substanțial de cele întâmplate în trecut și sunt mult peste variațiile normale provocate de cicluri solare, curenții oceanici, parametrii orbitali ai planetei noastre sau alte fenomene naturale.
Noi, subsemnații, fiind calificați în discipline științifice legate de climă provocăm United Nations Climate Change și susținătorii Conferinței ONU pentru schimbările climatice să producă dovezi convingătoare pentru afirmațiile lor privind încălzirea globală periculoasă cauzată de om și alte schimbări ale climei. Proiecțiile posibilelor scenarii viitoare din modele computerizate nedovedite ale climei nu sunt substitute acceptabile pentru datele din lumea reală obținute prin investigații științifice riguroase și imparțiale.”, scrie David Craig în cartea sa Nu există criză climatică.