COVID-19. A început deschiderea unor parcuri din București

 

Sâmbătă au fost deschise parcurile mari din sectorul 2, dar locurile de joacă, terenurile de sport şi foişoarele de recreere din parcuri rămân închise.

„Am luat decizia deschiderii parcurilor mari din sectorul 2 pentru că în ultimele săptămâni am văzut foarte mulţi locuitori ai sectorului alergând sau desfăşurând activităţi sportive, permise de ordonanţele militare, printre maşini, pe lângă parcuri sau în zone improvizate.

Atât timp cât ne este permisă activitatea fizică, aceasta trebuie făcută în siguranţă şi în proximitatea locuinţei, iar în sectorul 2 avem foarte multe parcuri pregătite pentru cetăţeni, afirmă viceprimarul sectorului 2”, Dan Cristian Popescu, într-un comunicat transmis  sâmbătă Agerpres.

El spune că „aceste parcuri sunt de trecere”, deci va fi facilitată deplasarea locuitorilor sectorului 2.

Restricţiile rămân

„Vreau să menţionez că toate locurile de joacă, terenurile de sport şi foişoarele de recreere din parcuri rămân închise.

Scopul meu nu este oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber în această perioadă, ci vreau să ofer o variantă mai sigură pentru activităţile sportive şi pentru scurtarea perioadei de deplasare.

Locuitorii sectorului 2 trebuie să înţeleagă că restricţiile rămân, că suntem în stare de urgenţă şi că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut.

Toate parcurile vor avea la intrări panouri de atenţionare şi de informare asupra măsurilor de prevenţie a răspândirii COVID-19″, mai spune Dan Cristian Popescu.