Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Coșmarul suferit de contesa Mary Bowes. Cine a ținut-o captivă în propria casă
Articole online

Coșmarul suferit de contesa Mary Bowes. Cine a ținut-o captivă în propria casă

Prizonier în propria casă

După nouă ani de căsătorie, Lyon a murit pe mare. Bowes, care era însărcinată cu copilul unui alt bărbat, a decis că trebuie să se recăsătorească pentru a evita un posibil scandal. Andrew Stoney, un bărbat lacom și un abuzator cunoscut, a fost atras de moștenirea femeii, așa că a făcut tot ce a putut pentru a nu o lăsa să se căsătorească cu logodnicul ei.

Stoney începuse să publice povești anonime, într-un ziar local, care începuseră să-i strice reputația. Apoi, a organizat un duel fals în care l-a provocat pe editorul ziarului să apere onoarea lui Bowes. Prefăcându-se rănit în urma duelului, a prezentat că ultima lui dorință era de a o vedea pe Bowes. Crezând că va muri peste câteva zile, Bowes a luat decizia să se căsătorească cu el.

Zilele au trecut, iar Stoney era mai sănătos decât fusese vreodată. Din acel moment, viața lui Bowes a devenit un adevărat coșmar. Bowes a început să fie abuzată atât fizic, cât și emoțional, el interzicând familiei și prietenilor să o viziteze, rareori lăsând-o să părăsească casa în care stăteau.

În momentul în care a realizat că cei care vor moșteni averea lui Bowes vor fi copiii ei, a făcut-o să semneze un document în care să anuleze acest lucru și să-l facă pe el unicul moștenitor al averii sale.

Astfel, Bowes a devenit prizonieră în propria ei casă, până când unele servitoare de-ale ei au ajutat-o să se salveze. În toiul nopții, Bowes a scăpat în timp ce două dintre servitoarele ei se luptau cu un paznic. Cu toate că s-a ascuns luni întregi, în cele din urmă a fost descoperită de Stoney. Cu puțin noroc, Bowes a reușit să scape datorită intervenției autorităților.

Primul divorț din istorie

În 1789, a cerut divorțul. Era o perioadă în care divorțul nu fusese cerut vreodată. Povestind ceea ce i s-a întâmplat, instanța a decis să-i acorde divorțul și i s-a permis să anuleze documentul care îi conferise lui Stoney controlul asupra vieții sale.

A murit în 1800, fiind înmormântată alături de Mary Morgan, una dintre cameristele care au ajutat-o să fugă. Stoney și Bowes ar fi avut un fiu, William Johnstone, care a murit în 1807, în timp ce era în Marina Regală. În ceea ce-l privește pe Stoney, acesta a murit în închisoare în 1810, la vârsta de 62 de ani.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola