Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Coșmarul suferit de contesa Mary Bowes. Cine a ținut-o captivă în propria casă
Articole online

Coșmarul suferit de contesa Mary Bowes. Cine a ținut-o captivă în propria casă

La vârsta de 11 ani, Mary Bowes a devenit bogată după ce tatăl ei, un magnat al industriei cărbunelui, a murit. Tot ce a cerut el a fost ca atunci când se va căsători, să nu ia niciodată numele de familie al bărbatului. A fost o promisiune pe care a respectat-o și când s-a căsătorit cu John Lyon, al 9-lea conte de Kinghorne.

Prizonier în propria casă

După nouă ani de căsătorie, Lyon a murit pe mare. Bowes, care era însărcinată cu copilul unui alt bărbat, a decis că trebuie să se recăsătorească pentru a evita un posibil scandal. Andrew Stoney, un bărbat lacom și un abuzator cunoscut, a fost atras de moștenirea femeii, așa că a făcut tot ce a putut pentru a nu o lăsa să se căsătorească cu logodnicul ei.

Stoney începuse să publice povești anonime, într-un ziar local, care începuseră să-i strice reputația. Apoi, a organizat un duel fals în care l-a provocat pe editorul ziarului să apere onoarea lui Bowes. Prefăcându-se rănit în urma duelului, a prezentat că ultima lui dorință era de a o vedea pe Bowes. Crezând că va muri peste câteva zile, Bowes a luat decizia să se căsătorească cu el.

Zilele au trecut, iar Stoney era mai sănătos decât fusese vreodată. Din acel moment, viața lui Bowes a devenit un adevărat coșmar. Bowes a început să fie abuzată atât fizic, cât și emoțional, el interzicând familiei și prietenilor să o viziteze, rareori lăsând-o să părăsească casa în care stăteau.

În momentul în care a realizat că cei care vor moșteni averea lui Bowes vor fi copiii ei, a făcut-o să semneze un document în care să anuleze acest lucru și să-l facă pe el unicul moștenitor al averii sale.

Astfel, Bowes a devenit prizonieră în propria ei casă, până când unele servitoare de-ale ei au ajutat-o să se salveze. În toiul nopții, Bowes a scăpat în timp ce două dintre servitoarele ei se luptau cu un paznic. Cu toate că s-a ascuns luni întregi, în cele din urmă a fost descoperită de Stoney. Cu puțin noroc, Bowes a reușit să scape datorită intervenției autorităților.

Primul divorț din istorie

În 1789, a cerut divorțul. Era o perioadă în care divorțul nu fusese cerut vreodată. Povestind ceea ce i s-a întâmplat, instanța a decis să-i acorde divorțul și i s-a permis să anuleze documentul care îi conferise lui Stoney controlul asupra vieții sale.

A murit în 1800, fiind înmormântată alături de Mary Morgan, una dintre cameristele care au ajutat-o să fugă. Stoney și Bowes ar fi avut un fiu, William Johnstone, care a murit în 1807, în timp ce era în Marina Regală. În ceea ce-l privește pe Stoney, acesta a murit în închisoare în 1810, la vârsta de 62 de ani.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA