Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Corectitudinea politică se întoarce împotriva lui Bill Gates, anchetat chiar de Microsoft
Articole online

Corectitudinea politică se întoarce împotriva lui Bill Gates, anchetat chiar de Microsoft

Luni, Microsoft a făcut public faptul că a realizat o investigaţie în legătură cu o relaţie intimă pe care cofondatorul companiei, Bill Gates, a avut-o cu o angajată în urmă cu aproape 20 de ani, după ce compania a fost informată în 2019 despre acest lucru.

Compania a precizat că i-a fost semnalat în ultima jumătate a anului 2019 că Bill Gates a „încercat să iniţieze o relaţie intimă cu o angajată a companiei în anul 2000”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft într-un comunicat.

„Un comitet al consiliului de administraţie a examinat problema, ajutat de o firmă de avocatură pentru a efectua o investigaţie amănunţită. Pe tot parcursul anchetei, Microsoft a oferit sprijin extins angajatei care a semnalat acest caz”, se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

Wall Street Journal a scris duminică că membrii consiliului de administraţie au decis că relaţia lui Gates cu angajata a fost inadecvată şi că el ar fi trebuit să demisioneze în 2020.

Purtătorul de cuvânt al Microsoft a refuzat să comenteze dacă consiliul de administraţie a hotărât că Gates ar fi trebuit să plece.

„O aventură”

Într-un comunicat transmis Wall Street Journal, un purtător de cuvânt al lui Bill Gates a declarat că decizia sa de a părăsi consiliul de administraţie al Microsoft nu a avut nicio legătură cu relaţia sa cu o angajată.

„A fost o aventură în urmă cu aproape 20 de ani care s-a încheiat pe cale amiabilă. Decizia lui Bill de ieşi din consiliu nu a avut nicio legătură cu această chestiune”, se mai arată în comunicat.

„De fapt, el şi-a exprimat interesul să petreacă mai mult timp în cadrul organizaţiei sale filantropice create în urmă cu câţiva ani”, se precizează în document.

Bill Gates şi soţia sa, Melinda, au depus actele de divorţ la începutul acestei luni după 27 de ani de căsătorie.

Registration

Aici iti poti reseta parola