Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Copilul teribil al sondajelor intră în cursa prezidențială. Se întoarce Franța la naționalism?
Articole online

Copilul teribil al sondajelor intră în cursa prezidențială. Se întoarce Franța la naționalism?

Copilul teribil al sondajelor intră în luptă

Zemmour, un jurnalist care a fost condamnat pentru incitarea la ură din cauza afirmațiilor sale în ceea ce privește imigrația musulmană, devine astfel principalul adversar al lui Marine Le Pen pentru intrarea în turul al doilea îal alegerilor, unde probabil va ajunge și actualul președinte Emmanuel Macron.
„Mult timp am fost mulțumit cu rolul de jurnalist… dar nu mai am încredere că un politician va avea curajul să salveze țara de soarta tragică care o așteaptă”, spune Zemmour într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

Pericol mare pentru Marine Le Pen

Critica sa dură la adresa islamului și a imigrației i-a adus un sprijin masiv printre alegătorii lui Le Pen, dar și din partea celor care cred că în Franța se petrece o Mare Înlocuire a populației autohtone cu imigranți din Orientul Mijlociu și Nordul Africii.

Zemmour, fiul unor evrei din Algeria, este singurul candidat care susține această teorie lansată de scriitorul Renaud Camus. Probabil din acest motiv, rabinul-șef al Franței, Haim Korsia, l-a a declarat despre Zemmour că ar fi antisemit.
Campania lui Zemmour , începută practic înainte de anunțul oficial, a fost marcată recent de mai multe incidente.

Incidente în campanie

În weekend,candidatul a fost fotografiat arătând degetul mijlociu unui protestatar la Marsilia. De asemenea, Zemmour a dat în judecată revista de scandal Closer, care susține că ziaristul așteaptă un copil de la amanta sa.
Zemmour a fost, de asemenea, criticat pentru afirmașia că guvernul francez care a colaborat cu naziștii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial i-ar fi protejat pe evrei, scrie Jerusalem Post.

Potrivit Politico, după o creștere rapidă în sondaje (una dintre cele mai rapide din istorie n.r.) Zemmour a pierdut din suflu. Discursurile sale nu au fost la nivelul așteptărilor, incidentele de campanie s-au în mulțit, iar finanțarea campaniei pare problematocă. Sondajul POLITICO arată că Zemmour ar obține 14% din voturi la alegerile prezidențiale, în spatele lui Emmanuel Macron cu 24% și Marine Le Pen cu 18%. Zemmour urmează să țină duminică primul său miting la Paris, în ceea ce echipa sa speră să fie o demonstrație de forță cu mii de participanți.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola