Evenimentul Istoric > Articole online > Consilierul comunal Pretorian împiedică modernizarea Craiovei pentru un interes personal, amenințând Partidul Liberal cu dizidența
Articole online

Consilierul comunal Pretorian împiedică modernizarea Craiovei pentru un interes personal, amenințând Partidul Liberal cu dizidența

Craiova este un oraș mare și frumos, ar putea să fie trecut în rândul orașelor apusene dacă s-ar ține samă de alinierea stradelor și arhitectura caselor.

Fostul primar al orașului Craiova, d. Mișu Kintescu, conștient de importanța ce are înfrumesețarea orașelor, alinierea stradelor și construirea caselor, a stăruit să se voteze un regulament prin care voia să facă din Bulevardul Carol I un bulevard modern.

În acest regulament, d-sa a prevăzut ca toate construcțiunile ce se vor ridica pe Bulevardul Carol să aibă anumită înălțime, înfățișare de vile și să fie clădite la patru metri distanță de stradă.

Negustori politici

S-ar fi putut parveni, ca să avem și în Craiova – unde s-a cheltuit atât de mult cu edilitățile – un bulevard modern, deoarece pe acest bulevard se află actualmente foarte puține construcțiuni.

Dar interesele politice nu vor să lase Craiova să-și capete aspectul unui oraș civilizat și regulamentul d-lui Kintescu, luat dupe exemplul marilor orașe apusene, va fi nesocotit pentru a satisface gustul unui consilier comunal, d. Marin Pretorian, care, posedând un loc pe bulevardul Carol, voește să-și clădească o casă la stradă într-un stil contar regulamentului.

S-a opus la această călcare a regulamentului d. Iulian Vrăbiescu și Virgil Broscărescu, totuși, din cauza intereselor politice, căci d. Pretorian amenință cu trecerea la dizidență, suntem informați că regulamentul va fi nesocotit.

Ne place să credem că mai sunt oameni cinstiți, în sânul partidului Liberal din Craiova, cari nu vor primi să servească drept perdea pentru acoperirea afacerilor negustorilor politici.

Registration

Aici iti poti reseta parola