Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Comori din epoca bronzului descoperite într-un sit funerar
Articole online

Comori din epoca bronzului descoperite într-un sit funerar

sit

Comori din epoca bronzului descoperite într-un sit funerar

Săpăturile au fost efectuate în pregătirea pentru construcția autostrăzii M100, scoțând la iveală un cimitir care conține un număr mic de morminte de rang înalt care datează din epoca bronzului.

Echipa a descoperit 8 înmormântări, dintre care una conținea rămășițele unei femei tinere cu vârsta de cel mult 20 de ani.

Aceasta a fost îngropată cu 38 de obiecte decorative ornamentate din aur și bronz, cum ar fi inele de aur, torțe, brățări, un inel de păr din aur, pe lângă câteva vase mici de ceramică.

Cercetătorii cred că femeia a fost îngropată cu inele pe fiecare dintre degete, ceea ce indică faptul că era o persoană bogată, care deținea un statut social ridicat în comunitatea sa.

Obiectele reprezintă, de asemenea, o cunoaștere avansată a prelucrării metalelor, dezvăluind noi informații despre hainele și accesoriile purtate de locuitorii din epoca bronzului din regiune cu mii de ani în urmă.
După identificarea sitului, o operațiune de detectare a metalelor efectuată de un grup de arheologie local a fost folosită pentru a marca și înregistra locația obiectelor metalice, dar echipa crede că mai sunt încă multe alte obiecte care așteaptă să fie descoperite.

Echipa a găsit, de asemenea, urme ale unei așezări din epoca bronzului și așezări din perioada Árpád care datează din secolele IX și X d.Hr.

Krisztián Pokrovenszki, directorul Muzeului Szent István Király, a declarat:

„Nu putem ști niciodată ce se ascunde sub pământ. Tehnologia există astfel încât să putem identifica anumite lucruri, dar astfel de descoperiri sunt scoase la suprafață doar în timpul săpăturilor arheologice sau în timpul unei anchete de detectare a metalelor. Dacă nu ar fi existat săpături arheologice înainte de investițiile majore, atunci cu siguranță multe astfel de obiecte ar fi fost distruse sau nu ar fi ieșit niciodată la lumină.”

Registration

Aici iti poti reseta parola