Evenimentul Istoric > Articole online > Comoară găsită în turnul Bisericii fortificate din Sfântu Gheorghe
Articole online

Comoară găsită în turnul Bisericii fortificate din Sfântu Gheorghe

„În timpul lucrărilor din turn, sfera de cupru a turnului a fost demontată la sfârşitul lunii martie, fiind găsite documente şi monede valoroase.

În timpul lucrărilor au fost găsite cinci documente şi mai multe monede, care au fost identificate de către specialistul heraldic Szekeres Attila. Documentele includ o scurtă descriere a construcţiei noului turn, o listă a proprietarilor oraşului, o listă a conducătorilor oraşului şi şefilor bisericii, dar şi o declaraţie a sprijinului financiar acordat pentru aurirea sferei turnului.

Documentele provin de la pastorul Gödri Ferenc, bunicul regretatului primar din Sfântu Gheorghe, Gödri Ferenc.

Al cincilea document provine de la fostul pastor Vásárhelyi János din 1761, care coincide cu momentele construcţiei turnului din acea perioadă.

Monedele includ o piesă emisă de oraşul Braşov în 1613, o monedă din cupru de 10 poli emisă de Rákóczi Ferenc al II-lea în 1705, 6 monede de argint emise de împăratul Francisc al II-lea în 1795, dar şi un ban de argint emis de Episcopul Károly al III-lea în 1707″, se arată într-o postare pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Registration

Aici iti poti reseta parola