Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Comisia UE a inventat europeneza. „Cuvântul cetățean e interzis”
Articole online

Comisia UE a inventat europeneza. „Cuvântul cetățean e interzis”

„Ghidul pentru comunicare incluzivă” al Comisiei Europene

„Descoperirea de către Giornale a unui document al Comisiei Europene creat pentru circulație internă ca „ghid pentru comunicare incluzivă” stârnește discuții din cauza indicațiilor care interzic folosirea termenului de Crăciun, a numelor creștine precum Maria și Ioan, a expresiei „ doamnelor și domnilor”. Documentul duce la interdicții paradoxale precum „colonizarea lui Marte”, formula corectă urmând să fie „trimiterea oamenilor pe Marte”).

Acest adevărat vademecum (manual) al corectitudinii politice a stârnit reacții de indignare din partea lumii politice italiene. Dacă liderul Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni, a spus răspicat: „Acum e suficient: istoria noastră și identitatea noastră nu pot fi șterse”, secretarul Legii Matteo Salvini a numit documentul o „nebunie”, iar secretarul adjunct al Ligii, Lorenzo Fontana, a renunțat la mănuși. «Ceea ce se întâmplă în această Europă, în care se impune o deriva antropologică și socială a obiceiurilor și tradițiilor noastre, este ceva monstruos. Trebuie să luptăm cu toată puterea ca acest lucru să nu se întâmple”.

Partidele de dreapta din Italia au luat foc

Marco Zanni, președintele grupului Identitate și democrație din Parlamentul European și șeful delegației Lega, Marco Campomenosi, au scris într-o declarație comună: „Este îngrijorător că acest mod de gândire este adoptat de instituțiile europene: ne-am dori Europa mai bună. Folosiți banii cetățenilor, pentru a rezolva probleme mult mai concrete și urgente. Nu ne vom face complici: vom continua să apărăm valorile iudeo-creștine ale Europei și sacrosanta libertate de exprimare a cetățenilor”.
O condamnare unanimă vine chiar și din cadrul grupului PPE. Carlo Fidanza declară: «Suntem nebuni! Încă un pas mic spre nicăieri”, iar europarlamentarul spaniol Jorge Buxadé, vicepreședinte al partidului spaniol Vox, nu se ascunde după cuvinte pentru a condamna documentul: „Barbarii sunt înăuntrul cetății”.

Trebuie evitată folosirea cuvântului cetățean, pentru a nu jigni apatrizii și imigranții

Cu toate acestea, nebuniile „comunicarii incluzive” a Comisiei Europene nu se opresc la Crăciun și la abolirea cuvintelor bărbați și femei, ci se întinde asupra tuturor zonelor societății, punând sub semnul întrebării principii precum apartenența națională și familia.

Documentul avertizează împotriva ofensării „apatrisilor sau a imigranților”, invitând să evite utilizarea termenului de „cetățean” deoarece „nu toată lumea din UE este cetățean”. Cu alte cuvinte, este interzis să se spună „toți cetățenii au dreptul la siguranță. „.

În fine, nu putea lipsi un atac la adresa familiei cu invitația de a nu se face referiri la persoanele căsătorite sau necăsătorite și de a „evita legarea conceptului de familie de un statut juridic”. Principiul este că nimeni nu trebuie să se simtă jignit. Cu o excepție, creștinii, cei care cred în valoarea familiei și au respect pentru poporul lor. Celorlalți, totul le este permis, chiar dacă șterg cu buretele milenii de istorie”, notează Il Giornale.

Registration

Aici iti poti reseta parola