Evenimentul Istoric > Articole online > Clădiri superbe care au fost abandonate
Articole online

Clădiri superbe care au fost abandonate

Fiecare clădire spune o poveste. În timp ce un castel vechi, care a fost transformat în muzeu te plimbă prin epoci demult apuse, alte clădiri sunt învăluite în mister. Internetul este o sursă nesecată de informație și ai la dispoziție o multitudine de clădiri abandonate pe care le poți „vizita” chiar și de la distanță. […]

Fiecare clădire spune o poveste. În timp ce un castel vechi, care a fost transformat în muzeu te plimbă prin epoci demult apuse, alte clădiri sunt învăluite în mister. Internetul este o sursă nesecată de informație și ai la dispoziție o multitudine de clădiri abandonate pe care le poți „vizita” chiar și de la distanță. Unele dintre acestea te fac să îți dorești să le vezi în persoană în timp ce altele te lasă cu multiple semne de întrebare referitoare la locuitorii lor sau la evenimentele care au avut loc acolo. Partea bună este că o mare parte dintre clădirile abandonate au fost reabilitate și sunt acum reale puncte turistice. Iată câteva dintre acestea.

Gara Canfranc, Spania

În lume există destul de multe gări care au fost abandonate de-a lungul timpului. Totuși, parcă niciuna dintre acestea nu se compară cu frumusețea gării internaționale localizate în Huesca.

La un moment dat aceasta a fost una dintre cele mai frecventate gări din Europa, dar ușor-ușor a fost dată uitării. Se pare că funcționalitatea gării din Spania a luat sfârșit când un tren a deraiat venind din partea franceză.

La 51 de ani de când a fost închisă, gara care a fost adesea comparată cu Titanicul din Pirinei, urmează să fie transformată într-un hotel de cinci stele.

Cunoscută odată ca fiind emblema opulenței și grandorii datorită designului uimitor, gara sau proiectul care o va transforma într-un hotel va atrage un număr mare de vizitatori, lucru care nu este deloc surprinzător.

Hotelul Ryugyong, Coreea de Nord

Fiind supranumit și „hotelul blestemat”, acest loc impresionant aflat în capitala Coreei de Nord nu a fost niciodată inaugurat. Cu toate că lucrările de construcție au început în anul 1987 iar doi ani mai târziu trebuia să fie dat în funcțiune, lucrul acesta nu s-a mai întâmplat.

Cu o arhitectură ce greu trece observată, având o formă de piramidă de peste 300 de metri, hotelul urma să aibă cel puțin 3000 de camere. Mai mult, restaurantele cu meniuri rafinate dar și o priveliște superbă asupra orașului nu au ajuns niciodată să își trăiască perioada de glorie.

Locuitorii au speculat de multe ori că deschiderea oficială va avea loc în curând, mai ales că lucrările de construcție au demarat și au fost puse în așteptare în repetate rânduri.

Cazinoul din Constanța

O altă clădire superbă care a fost din păcate abandonată este Cazinoul situat la malul Mării Negre, în Constanța. Cu toate că nu arată la fel de bine cum arăta în perioada sa de glorie, oamenii încă admiră această clădire impozantă.

În fiecare vară când merg la mare, turiștii vizitează acest loc pentru a-i admira frumusețea, cel puțin din exterior. În trecut, acesta era o perlă arhitecturală unde oamenii se adunau pentru a lua parte la petreceri cu fast. De asemenea, ei jucau jocuri de cazinou pentru a se distra. Lucrurile s-au schimbat destul de mult între timp și deși frumusețea poate fi admirată doar în poze, poți folosi internetul pentru a accesa activități similare, așa cum este blackjackul, dintr-un mediu mult mai comod, direct de acasă.

Insula Gouqi, China

Deși nu este o singura clădire, ci un sat întreg, acest loc merită să apară în această listă. Locul de poveste acoperit în iederă și plante verzi din cap până în picioare este un exemplu perfect al faptului că natura mereu își „recuperează” ceea ce îi aparține.

În urmă cu ceva timp, acest orășel era o așezare în care își făceau veacul pescari. Toate acestea s-au sfârșit când orașul a devenit prea mic pentru numărul din ce în ce mai mare de bărci de pescuit. Câteva zeci de ani mai târziu orașul este îmbrăcat în iederă. În zilele noastre doar fotografii mai trec pe acolo pentru a surprinde cadre care greu par să facă parte din realitate.

Vestea bună este că poți face și tu o călătorie pe aceste meleaguri dacă îți dorești să vezi casele în toată splendoarea lor.

Kolmanskop, Namibia

Kolmanskop este unul dintre orașele fantomă ale lumii, fiind localizat în Namibia. Acesta spune o poveste incredibilă. Devenit unul dintre cele mai bogate orașe din aceste împrejurimi în anul 1910, locuitorii l-au părăsit rând pe rând.

La începutul anilor 1900 orașul era chiar viu și plin de mișcare. Minerii germani au ajuns în aceste zone în căutare de diamante. Odată cu sosirea lor ei au adus și eleganța arhitecturii și un aspect care nu părea că se potrivește acestor zone.

Printre facilitățile orașului se numărau o pistă de bowling, un spital și o sală de bal. Din păcate, locuitorii au părăsit orașul după ce au secat mina de diamante și au aflat că în apropiere se află un alt loc în care ar putea găsi aceste pietre prețioase.

Așadar acestea sunt câteva exemple de clădiri superbe care au fost abandonate în lume, însă lista ar putea continua fără probleme.

Registration

Aici iti poti reseta parola