Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Ciorbă de burtă la discreție. Sus căpșuni și jos vițel. Alte sisteme de contrabandă cu carne clandestină
Articole online

Ciorbă de burtă la discreție. Sus căpșuni și jos vițel. Alte sisteme de contrabandă cu carne clandestină

Deunăzi, dr. Marghetti-Duca, medic veterinar de la Direcțiuena veterinarăa Municipiului București, pe când însoțea spre comisariat un sătean găsit cu carne de contrabandă, observă pe str. Nerva Traian un faeton încărcat cu coșuri cu căpșuni de o mărime puțin obișnuită.

Oprindu-l și dând la o parte căpșunile, spre stupefacția celor de față dă de bucăți de carne de vițel.

Condus la comisariat, conducătorul faetonului a declarat că se numește Anghel Coman, de profesiune curier la fabrica de medicamente Gedeon Richter din str. Logofătul Tăut 99, și transporta de la Vidra-Vlașca cele trei coșuri cu carne acoperită cu căpșuni, pe care o ducea la fabrică spre a o vinde personalului.

Măcelarul Constantin Măndică, din comuna suburbană Colentina, a fost trimis în judecată pentru abatere la legea sabotajului economic, întrucât a dosit o important cantitate de carne în cutia radiatorului frigoriferului sistem „Frigidaire”.

Fiind vorba de un sistem nou de a dosi carnea, îl supunem atenției controlorilor delegați cu verificarea măcelăriilor.

A mai fost trimis în judecată, pentru că a dosit carne, măcelarul Mihail Pall din șos. Mihai Bravu 80.

Tot în cursul acestei săptămâni, direcțiunea veterinară a municipiului a trimis judecății pentru crimă de sabotaj comercial pe următorii:

Jean T. Poluzidis, zis Caraianis, măcelar din str. General Magheru 84, dovedit că a dosit, într-o magazie de scânduri, carne de porc și vițel tăiați clandestin, pentru a o vinde cu preț de speculă.

Marin Constantinescu, măcelar din comuna Potcoava (Olt), găsit în blocul din str. Regală 11, la etajul 4, că dosește și vinde cu preț de speculă carne de porc tăiată clandestin, fiind ajutat la aceasta de Maria Zamfir, portăreasa imobilului.

Comercianți de burți și picioare de vacă au intervenit ca să li se acorde dreptul de a vinde aceste articole în tot cursul săptămânii.

Întrucât dispozițiunile în vigoare nu prevăd nicio restricțiune ca vânzarea burților și picioarelor să se facă în zilele oprite de carne, Primăria Capitalei a admis cererea, cu condițiunea respectării vechilor condițiuni de higienă.

Burțile se vor putea vinde în tot cursul săptămânii la fel ca și păsările, numai în hale și în bazine speciale.

Adepții ciorbei de burtă pot consuma toată săptămâna fără nicio restricțiune alimentul lor favorit.

 

Sursa: Gazeta Municipală din 8 iunie 1941

Registration

Aici iti poti reseta parola