Cioc, cioc… Poliția, deschideți să luați Sfânta Lumină!

 

Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim sâmbătă seara va fi distribuită de voluntarii parohiilor și echipajele de ordine publică și patrulele existente sub coordonarea MAI, aflate în misiune, începând cu ora 20,00.

„În acest sens, credincioșii vor putea ieși în proximitatea caselor, respectând măsurile de distanțare socială și evitând formarea unor grupuri mai mari de 3 persoane, pentru a primi Lumina Sfântă și pentru a o putea împărți vecinilor”, a transmis ministrul de Interne.

Lumina Sfântă va fi dusă și în zonele carantinate, de către personal MAI. „În noaptea de Înviere este permisă circulația preoților și a voluntarilor parohiilor, pentru a duce Sfânta Lumină”, a mai transmis ministrul, care a menționat și că aceștia trebuie să poarte mască și mănuși de protecție.

Împărțirea prescurei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a mai anunţat marţi că prescura de Paşte poate fi luată vineri şi sâmbătă din locurile special amenajate în afara bisericilor şi că pe declaraţia obligatorie credincioşii vor trece numele lăcaşului de cult din zona de rezidenţă.

„Pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu aghiazmă şi vin, numită Paşti, sfinţită anul acesta în Joia Mare, va fi distribuită credincioşilor în zilele de vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 7,00 – 17,00, în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii şi de către voluntari, evident cu respectarea măsurilor de protecţie – mască sanitară, distanţă socială – distanţa fiind marcată în faţa locului special amenajat, exact ca la magazinele alimentare”, a declarat Marcel Vela la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

El a precizat şi ce trebuie să scrie pe declaraţie persoanele care se deplasează la biserică.

„În declaraţia pe proprie răspundere, la locul deplasării, credinciosul va face precizarea: ‘pentru ridicarea Sfintelor Paşti de la biserică’ şi va trece numele lăcaşului de cult din zona de rezidenţă”, a precizat Vela.