Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Chinezii susțin că au inventat cel mai iubit sport de iarnă. Dovada e pictată pe piatră
Articole online

Chinezii susțin că au inventat cel mai iubit sport de iarnă. Dovada e pictată pe piatră

Oficiul pentru turism al Chinei spune că picturile rupestre care reprezintă siluete umane care țin niște obiecte asemănătoare schiurilor demonstrează că acest sport își are originea în China. China versus Europa Specialiștii chinezi contestă ideea că schiul s-ar fi născut în nordul Europei. Europenii au, însă, o dovadă palpabilă. Schiurile descoperite în mlaștinile suedeze, care […]

Oficiul pentru turism al Chinei spune că picturile rupestre care reprezintă siluete umane care țin niște obiecte asemănătoare schiurilor demonstrează că acest sport își are originea în China.

China versus Europa

Specialiștii chinezi contestă ideea că schiul s-ar fi născut în nordul Europei. Europenii au, însă, o dovadă palpabilă. Schiurile descoperite în mlaștinile suedeze, care au o vechime de 2500 de ani.

Dovada chinezilor- picturile rupestre

Chinezii îți susțin teoria cu ajutorul unor picturi rupestre descoperite în provincia Xinjiang în 2005. Acestea prezintă animale și siluete umane care țin obiecte asemănătoare schiurilor, sugerând că oamenii le foloseau pentru a vâna.
Picturile nu au fost încă datate cu Carbon 14, dar China insistă că ele au aproximativ 10 000 de ani, scrie Daily Mail.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola