Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Chinezii avertizează Occidentul: Criza ucraineană poate „scăpa de sub control”
Articole online

Chinezii avertizează Occidentul: Criza ucraineană poate „scăpa de sub control”

Xi le-a trasat „sarcini” președintelui Macron și camcelarului Scholz

La rândul său, președintele Xi Jinping a avut marți o întâlnire virtuală cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz, în care le-a cerut liderilor occidentali„limitare maximă” în Ucraina pentru a preveni o criză umanitară și a spus că China este „îndurerată să vadă flăcările războiului reaprinse în Europa.”

Mai mult, Xi a avertizat că un război economic va declanșa o n spirală, deoarece sancțiunile împotriva Rusiei „vor da o lovitură stabilității finanțelor globale, energiei, transporturilor și lanțului de aprovizionare, trăgând în jos economia mondială pe fondul pandemiei” și, ca urmare, liderii Europei trebuie să demareze imediat eforturi de stabilizare a situației .

China a refuzat până acum să condamne acțiunea Rusiei. Mai mult, Beijingul nu folosește termenul „invazie” și și-a exprimat opoziția față de sancțiunile de amploare care sunt aplicate împotriva Rusiei.

Putin și Xi au construit un în ultimii ani un parteneriat strategic „fără limite”. Mai recent, au existat informații că Xi și Putin s-ar fi coordonat în secret începutul invaziei, The New York Times în urmă cu o săptămână afirmând că China a cerut Rusiei să amâne declanșarea războiului până după Jocurile Olimpice.

China susține „preocupările legitime de securitate” ale Rusiei

În ciuda faptului că China se află din ce în ce mai mult sub presiune la nivel global și se găsește acum într-o poziție incomodă în ceea ce privește Ucraina, Beijingul pare să-și fi dublat sprijinul pentru Moscova, afirmând că extrinderea NATO reprezintă o amenințare la adresa „preocupărilor legitime de securitate” ale Rusiei, scrie zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola