Evenimentul Istoric > Articole online > China se ia la trântă cu scuipatul
Articole online

China se ia la trântă cu scuipatul

În vederea creşterii igienei în locurile publice, în plină pandemie de coronavirus, oraşul Beijing va interzice de la 1 iunie o serie de comportamente ‘necivilizate’, au anunţat duminică autorităţile locale din capitala chineză.

Pe noua listă de contravenţii în capitala chineză figurează strănutul sau tuşitul fără acoperirea nasului ori a gurii şi absenţa măştii în caz de boală. Locuitorilor din Beijing li se mai cere să se ”comporte adecvat” în public.

Noua reglementare impune, de asemenea, instalarea de marcaje pentru distanţarea socială în locurile publice din Beijing, transmite Agerpres.

Beijingul, oraş cu peste 20 de milioane de locuitori, descurajează deja o serie de atitudini ‘necivilizate’, precum scuipatul în public, aruncarea deşeurilor la întâmplare, plimbatul câinilor fără lesă şi fumatul în locurile unde acest lucru este interzis.

China, care potrivit propriilor declaraţii a înregistrat pe teritoriul său aproximativ 82.000 de persoane infectate cu COVID-19 şi 4.632 decese cauzate de această boală, a fost prima ţară lovită de epidemie.

Registration

Aici iti poti reseta parola