Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > China pune piciorul în prag! Ce așteaptă de la americani?
Articole online

China pune piciorul în prag! Ce așteaptă de la americani?

Varianta chineză

Pe 18 martie, președintele chinez Xi Jinping a avut o discuție prin videoconferință cu președintele pacea și dezvoltarea se confruntă cu provocări serioase. Această situație arată încă o dată că relațiile dintre state nu trebuie să ducă la război. Conflictul și confruntarea nu sunt în interesul nimănui, în timp ce pacea și securitatea sunt cele mai prețioase comori ale comunității internaționale.

Apel către americani

„ În calitate de membri permanenți ai Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și a două mari economii din lume, nu trebuie doar să ghidăm relațiile chino-americane în direcția corectă, ci și să ne asumăm responsabilitatea internațională, depunând eforturi pentru pacea și liniștea lumii ,” a transmis Xi Jinping.

Această ultimă întâlnire este al doilea schimb de păreri între liderii celor două țări după întâlnirea din noiembrie 2021. După 4 luni de la precedenta discuție, situația internațională a suferit, însă,mari schimbări. Criza dintre Rusia și Ucraina s-a intensificat progresiv și în cele din urmă a izbucnit un conflict militar.
Mai mult, susține liderul chinez, Statele Unite continuă să fabrice informații false împotriva Chinei și se angajează să facă presiuni asupra altora. O astfel de acțiune a adus mai multe provocări relațiilor dintre China și Statele Unite și a adăugat, de asemenea, mai mulți factori destabilizatori pentru pacea mondială.

Greutatea responsabilității internaționale

În momentul crucial, șefii de stat ai Chinei și ai Statelor Unite au avut din nou apelul video, schimbând opinii asupra problemelor de interes comun, precum relațiile chino-americane și situația ucraineană. Fără îndoială, acest lucru este de mare importanță atât pentru cele două țări, cât și pentru lume.

La această întâlnire, președintele Xi a vorbit din nou despre „ responsabilitate internațională ” și a reiterat poziția chineză cu privire la soluționarea crizei ucrainene. China a oferit un master plan pentru a rezolva criza din Ucraina.

O relație chino-americană în continuă dezvoltare favorizează ambele părți. Conform consensului celor doi șefi de stat, acest apel video a fost constructiv și echipele de lucru din cele două țări trebuie instruite să urmărească în timp util. Speranța este ca fiecare să se țină de cuvânt și să întreprindă acțiuni concrete pentru implementarea consensului la care au ajuns cei doi șefi de stat și îndeplinirea angajamentului politic. Speranța este că Statele Unite ale Americii nu vor dezamăgi China și lumea, atât în ​​relațiile dintre China și SUA, cât și în soluționarea adecvată a crizei ucrainene, notează Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola