Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > China lovitură grea pentru supremația financiară a SUA. Ajutor puternic pentru Putin
Articole online

China lovitură grea pentru supremația financiară a SUA. Ajutor puternic pentru Putin

China dublează importul de cărbune

Astfel, importurile de cărbune cocsificabil s-au dublat în martie la 1,4 milioane de tone, în comparație cu 550.000 de tone pentru aceeași lună a anului trecut, anunță Bloomberg, citând datele puse la dispoziție de serviciile vamale ale Chinei.

Chinaa refuzat să se alăture sancțiunilor occidentale asupra produselor energetice rusești, deoarece achiziționează cărbune la preț redus. Cărbunele rusesc costă mult mai puți decât tot ce oferă alți furnizori de top, precum Indonezia și Mongolia.

Lovitură gra pentru dolarul american

Firmele chineze achiziționează cărbune și țiței din Rusia în yuani din cauza sancțiunilor occidentale care izolează băncile rusești de sistemul de plăți SWIFT. Acest lucru poate sugera și că apare o nouă ordine economică, pe care experții au început să o numească „Bretton Woods III”.

Informațiile despre faptul că Republica Populară Chineză își folosește propria monedă pentru a cumpăra produse energetice rusești â sugerează că implemen tare noii ordini mondiale se accelerează pe măsură ce monedele bazate pe mărfuri încep să fie folosite pentru tranzacționare în dauna dolarului american.

Moscova are în vedere, de asemenea, un sistem de plată în rupie și ruble pentru comercianții indieni de petrol, în timp ce Arabia Saudită ar putea începe să stabilească prețul unei părți din Brent-ul său în yuani pentru comercianții chinezi.

În timp ce Casa Albă a făcut presiuni pentru aplicarea sancțiunilor asupra statelor G-20, sancțiunile lui Biden lovit de un „zid BIC+”, deoarece Brazilia, India și Chinanu au cedat presiunii SUA. . Nici Mexic, Arabia Saudită sau Africa de Sud nu s-au alăturat Occidentului.

Rusia oferă reduceri mari la produsele sale energetice, iar unele țări consideră aceste mărfuri ieftine irezistibile și fac tranzacții în afara sistemului dolarului , ignorând sancțiunile Occidentului asupra Moscovei, scrie zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola