Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > China aplică strategia americană împotriva Washingtonului! Cum se folosește de invazia rusă în Ucraina
Articole online

China aplică strategia americană împotriva Washingtonului! Cum se folosește de invazia rusă în Ucraina

China vrea să slăbească Occidentul prin criza din Ucraina

Dacă Statele Unite încearcă să slăbească Rusia (și țărilor puternice economic din UE) cu ajutorul cvrizei din Ucraina, China se folosește de tragedia poporului ucrainean pentru a slăbi SUA. Deși condamnă războiul și susține că lucrează pentru a facilita discuțiile de pace și încetarea conflictului, Beijingul nu a condamnat Rusia și nici nu a susținut sancțiunile economice SUA-UE care urmăresc să distrugă economia Moscovei. Mai mult, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, susține că eliminarea sancțiunilor anti-ruse ar trebui să fie punctul de plecare pentru abordarea tensiunilor foarte delicate dintre Kiev și Moscova.

China spune că americanii sunt de vină

Corriere della Sera a povestit un episod foarte interesant care i-a implicat pe ambasadorul chinez în Rusia, Zhang Hanhui, și peomologul său italian Giorgio Starace . Hanhui l-a invitat pe Starace la reședința Republicii Populare de pe strada Druzhby nr. 6, din Moscoa. Într-un raport neclasificat transmis la Roma, italienii care au vorbit cu diplomatul chinez povestesc că acesta a clarificat imediat ce crede Chinadespre conflictul ucrainean.

În primul rând, conflictul a fost „provocat de Statele Unite pentru a-l slăbi pe Vladimir Putin și a distruge relațiile dintre UE și Rusia”.

Kievul, potrivit lui Hanhui, „lucra la construcția de rachete cu o rază de acțiune de două mii de kilometri” și găzduia „26 de laboratoare chimice americane” pe teritoriul său. Aparent, ambasadorul chinez l-ar fi apărat mai întâi pe Putin, apoi a arătat cu degetul spre Europa, despre care a spus că este mioapă, incapabilă să-și apere interesele. Aprovizionând Kievul cu arme, ar împinge Moscova către o escaladare militară foarte periculoasă. . . „Ai grija. Dacă vrei o Rusia periculoasă, să știi că poate fi foarte periculoasă”, a adăugat Hanhui.

„Dând arme Ucrainei, pui gaz pe foc”

Raportul afirmă că „poate” Beijingul „nu a înțeles pe deplin” mișcarea Moscovei, dar dorește totuși să o exploateze. De parcă nu ar fi de ajuns, discuția dintre cei doi ambasadori ar scoate la iveală o China care nu vrea să joace un rol în procesul de pace . „Dând arme Ucrainei, pui gaz pe foc și apoi ne ceri ajutor pentru a stinge acest incendiu. Nu este corect și nici nu este în interesul nostru. Ucraina este foarte departe de noi”, a adăugat Hanhui. Conflictul dintre Ucraina și Rusia, în viziunea chineză, poate veni dintr-un acord între cele două țări fără amestec din afară, scrie Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola