Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cenzura a sancționat Pe Aripile Vântului pentru scena filmată pe 27 iunie
Articole online

Cenzura a sancționat Pe Aripile Vântului pentru scena filmată pe 27 iunie

Pe 27 iunie 1939 este filmată una dintre cele mai faimoase scene din istoria filmului: Rhett Butler și Scarlett O’Hara se despart.

Producătorul dorea o actriță necunoscută care să devină star odată cu lansarea filmului.

„Ți-o prezint pe Scarlett O’Hara”

În 1937, în timpul unor filmări în Londra, după ce a citit romanul Pe Aripile Vântului, Vivien Leigh le-a spus colegilor:

„Eu o voi juca Scarlett O’Hara, o să vedeți!”.

Prima secvență care s-a filmat a fost scena focului în Atlanta. La sfârșitul filmării, a apărut Myron, fratele lui Selznick, însoțit de Laurence Olivier și de Vivien Leigh.

„Vreau să ți-o prezint pe Scarlett O’Hara”, i-a spus Myron. David a povestit mai târziu: „Înainte ca fratele meu să mi-o prezinte, nu am auzit niciodată de ea. I-am aruncat o privire și am știut imediat că ea este Scarlett pe care am căutat-o atâta vreme”.

Premiera

În seara zilei de 15 decembrie 1939, pentru locuitorii Atlantei toate drumurile au dus la Loew’s Grand Theater.

Orașul era cuprins de freamăt și nerăbdare. Ceea ce se anunța a fi evenimentul cinematografic al anului urma să se petreacă acolo, în Atlanta.

Mult așteptatul film Pe Aripile Vântului urma să ruleze pe marile ecrane, în premieră la Atlanta, Georgia.

Tema romanului

Margaret Mitchell spunea că tema principală a romanului său este supraviețuirea.

„Ce îi face pe unii oameni să treacă prin catastrofe și pe alții, aparent la fel de capabili, puternici și curajoși, să nu supraviețuiască acestora? Se întâmplă la fiecare schimbare violentă a unui stil de viață obișnuit. Unii supraviețuiesc, alții nu.

Ce calități sunt în cei care se luptă și triumfă dar  lipsesc în cei care se scufundă? Știu doar că supraviețuitorii numesc această calitate îndrăzneală. Așa că am scris despre oameni care îndrăznesc și cei care nu au iscusința de a îndrăzni”.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola

Abonare la notificari Doriți să primiți notificări atunci când publicăm ceva interesant? NU DA