Evenimentul Istoric > Articole online > Cele mai hidoase omagii primite de Elena și Nicolae Ceaușescu
Articole online

Cele mai hidoase omagii primite de Elena și Nicolae Ceaușescu

În cadrul expoziției sunt expuse o parte a cadourilor  primite de către Nicolae și Elena Ceaușescu în anul 1989, dispozitivul de tipărit și împrăștiat manifeste realizat de Valentin Hurduc, matrițele ziarului „Luneta”, dar și cărucioare artizanale, reșouri improvizate, precum și alte mici obiecte, parte a vieții în comunism. De asemenea, grație unui parteneriat cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, sunt expuse copii ale unor dosare de urmărire ale unora dintre tinerii care au protestat împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu în anul 1989, dar și câteva fragmente ale documentelor fostei Securități care au fost parțial distruse la Berevoiești la începutul anilor ’90. Totodată, expoziția prezintă în premieră și costumul de magistrat al colonelului Gică (Gheorghe) Popa, președintele completului care i-a judecat și condamnat la moarte pe Nicolae și Elena Ceaușescu.

La 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, timp în care nu toate întrebările și-au găsit răspunsul, expoziția deschisă la Muzeul Național de Istorie a României până pe 31 iulie 2020 prezintă evenimentele, comemorând eroii dispăruți și păstrând memoria faptelor care au legat două epoci ale istoriei naționale: regimul comunist și tranziția democratică.

Aveți mai jos câteva imagini de la expoziție, un amestec interesant de amintiri despre gesturi eroice de frondă și omagii hidoase aduse lui Nicolae Ceaușescu.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola