Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cel mai tânăr informator plătit al FBI iese din închisoare după 32 de ani
Articole online

Cel mai tânăr informator plătit al FBI iese din închisoare după 32 de ani

Cel mai tânăr informator plătit dintre traficanții de droguri din istoria FBI, White Boy Rick, a fost eliberat dintr-o închisoare din Florida, făcând primii pași de libertate, de când a fost încarcerat ca adolescent acum 32 de ani.

După ce Curry a fost condamnat și trimis la închisoare, a recunoscut anchetatorilor că a plătit inspectorului de la omucideri de la Poliția Detroit, Gilbert Hill, 10.000 de dolari, pentru a compromite dovezile crimei.

Wershe (foto) a fost chiar împușcat în stomac în timp ce lucra ca informator pentru birou și a ajutat la trimitera unei duzine de ofițeri de poliție corupți în închisoare.

La un an după ce FBI a renunțat la el ca informator fără avertisment, în 1986, a fost arestat sub acuzațiile de deținere de droguri.

La momentul arestării sale, mass-media l-a caracterizat pe Wershe ca fiind un periculos  Traficant de cocaine, cunoscut sub numele de „White Boy Rick”.

Adesea, fotografia lui era așezată deasupra unei ierarhii criminale, arătându-l pe tânărul de 17 ani în vârful scării cu cei mai periculoși criminali ai orașului prezentați ca subordonați ai săi.

La procesul, judecătorul a insistat că nu are nicio simpatie pentru Wershe, spunând că este „mai rău decât un criminal în serie”.

Richard Wershe Sr. a cerut FBI să-i ajute fiul, dar a Biroul a refuzat să intervină.

Fostul său om de legătură, Herman Groman, a declarant, pentru Daily Beast, că FBI și Departamentul de Justiție nu i-au venit în ajutor pentru că, cel mai probabil, s-ar fi confruntat cu critici intense pentru înscrierea unui tânăr în războiul împotriva drogurilor.

 

 

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola