Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cel mai tânăr informator plătit al FBI iese din închisoare după 32 de ani
Articole online

Cel mai tânăr informator plătit al FBI iese din închisoare după 32 de ani

Richard J. Wershe Jr. – cunoscut ca White Boy Rick – de 51 de ani a fost în spatele gratiilor din 1988 pentru traffic de droguri, în ciuda faptului că a fost unul dintre cei mai productivi informatori plătit de FBI din domeniul drogurilor.

El a început să lucreze sub acoperire pentru biroul din Detroit când avea doar 14 ani.

Cazul său controversat a atras atenția națională și a inspirat chiar și o serie de cărți și filme, inclusiv lungmetrajul, din 2018, White Boy Rick, în care a jucat Matthew McConaughey.

„Este nerăbdător să ajungă acasă”, a declarat reporterilor luni avocatul lui Wershe, Ralph Musilli, citat de dailymail.co.uk. „Psihicul lui este bun. El are un grup de sprijin bun aici și este în sfârșit gata să revină în lumea reală”.

17 kilograme de cocaină

Wershe a fost arestat de poliția din Detroit în 1987, la vârstă de 17 ani, după ce a fost găsit în posesia a 17 kilograme de cocaină și 30.000 de dolari în numerar.

A fost inițial condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare condiționată, dar legile privind drogurile au fost modificate ulterior, permițând posibilitatea eliberării supravegheate.

Wershe a fost cel mai îndelung deținut infractor minor neviolent din istoria Michigan.

Crescând în ghetourile din Detroit, Wershe, în vârstă de 14 ani, a devenit prieten cu o serie de traficanțide droguri.

Vândut FBI de tată

Fiul unui notoriu artist de stradă, Ron Wershe Sr., adolescentul a atras repede atenția FBI, care l-a recrutat ca un informator secret și minor.

Acordul a fost intermediat de tatăl său, care a acceptat să pună în joc viața fiului său adolescent în schimbul banilor FBI.

„Am luat banii. Nu o duceam bine la vremea respectivă”, a amintit mai târziu Wershe Sr. pentru revista Atavist.

Wershe a fost apoi învățat de forțele de ordine cum să plaseze droguri și a fost plantat în una dintre cele mai periculoase bande din oraș.

El a devenit o mină de aur cu informații despre traficanții de droguri din oraș.

Polițiști corupți de mafia drogurilor

La 15 ani, el a informat FBI că dealerul șef Johnny Curry a vorbit despre plata unei mite inspectorului detectiv Detroit, pentru a anula o anchetă privind uciderea unui băiat de 13 ani.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola