Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cel mai faimos erou persecutat de Hera, soția geloasă, care a organizat un puci chiar contra lui Zeus
Articole online

Cel mai faimos erou persecutat de Hera, soția geloasă, care a organizat un puci chiar contra lui Zeus

Mitologia greacă este formată din numeroși zei și zeițe, deși panteonul grecesc în sine este alcătuit din doar doisprezece zei principali care guvernează Muntele Olimp.

Printre cei doisprezece zei, există cinci de sex feminin, toți la fel de puternici, indiferent de sex.

Aceste femei olimpice puternice au inspirat, protejat și pedepsit oamenii pe care îi conduceau.

Legendele lor continuă să fie povestite în toată lumea chiar și astăzi, deși nu sunt întotdeauna descrise în cea mai favorabilă lumină.

Hera: Frumoasa regină a olimpienilor

Hera, regina olimpienilor, e fiica lui Cronus și Rea. Când a venit vorba de prestigiu, a ajuns pe locul doi după soțul ei, Zeus. La fel ca și ceilalți frați, ea a fost înghițită de tatăl ei, Cronus, când acesta  a aflat de o profeție care pretindea că va fi răsturnat de la putere de proprii săi descendenți.

Rămânând vie în stomacul tatălui ei și crescând până la maturitate, ea a fost în cele din urmă eliberată de Zeus, care a incitat o rebeliune împotriva tatălui ei.

Hera este descrisă ca una dintre cele mai frumoase zeițe, care locuiau în panteonul olimpic.

În mitologia greacă, ea este zeița căsătoriilor și a maternității, fiind și protectorul înțelepților.

Frumusețea Herei l-a fermecat pe Zeus, care nu s-a lăsat până nu i-a devenit soție.

La început, Hera i-a respins avansurile, dar în cele din urmă a cedat când Zeus a sedus-o land forma unui cuc aflat în pericol.

Ulterior, Hera și Zeus s-au căsătorit și au condus împreună Olimpul.

Împreună cu Zeus, Hera a avut mai mulți copii: Ares, Hebe și Eileithyia. Hera chiar l-a creat pe Hefaistus fără ajutorul unui bărbat, dar când a văzut că era imperfect, l-a aruncat din Olimp.

Mama și fiul s-au împăcat doar atunci când Hefaist a păcălit-o pe Hera și a luat-o prizonieră.

Și-a eliberat mama numai când l-a reprimit în Olimp.

Hera Credinciosa și Geloasa

Hera este adesea asociată cu fidelitatea, în timp ce în mod ironic, soțul ei este cunoscut pentru infidelitatea sa și pentru zeci de amante.

Acesta ar fi putut fi motivul pentru care Hera ar fi dușmănit-o pe Afrodita, zeița iubirii, care era responsabilă de numeroasele relații amoroase ale lui Zeus.

Gelozia Herei a condus-o la persecutarea amantelor soțului ei și a copiilor ilegitimi ai acestuia, cum ar fi mama lui Artemis, Leto, care a fost urmărită de Hera, ceea ce i-a făcut dificil să găsească un loc unde să nască.

Cea mai faimoasă persecuție a fost cea a fiului nelegitim preferat al lui Zeus, Heracles.

Hera l-a blestemat pe Heracle să înnebuneacă. În stare de nebunie, Heracles a ajuns să-și ucidă soția și copiii.

Eroul și-a recâștigat sănătatea, dar a trebuit să facă față la douăsprezece încercări pentru a-și ispăși păcatele, fiecare încercare fiind mai dificilă decât ultima.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola