Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cel mai faimos erou persecutat de Hera, soția geloasă, care a organizat un puci chiar contra lui Zeus
Articole online

Cel mai faimos erou persecutat de Hera, soția geloasă, care a organizat un puci chiar contra lui Zeus

Mitologia greacă este formată din numeroși zei și zeițe, deși panteonul grecesc în sine este alcătuit din doar doisprezece zei principali care guvernează Muntele Olimp.

Heracles a fost bântuit de-a lungul vieții sale pentru că și-a ucis familia, iar când procesele s-au încheiat în cele din urmă, a încercat să-și dea foc.

În acest moment Zeus și-a văzut fiul suferind suficient, așa că l-a adus pe Heracles în Olimp și l-a făcut zeitate.

Nu toți eroii s-au confruntat cu mânia Herei, au fost unii care au primit ajutorul zeiței.

Preferatul ei a fost Jason, liderul argonauților, pe care l-a ajutat în ce căuta lâna de aur.

Hera a avut chiar un rol de jucat în războiul troian, unde s-a alăturat grecilor. Sprijinul pentru greci ar fi putut proveni din Judecata lui Paris, unde prințul troian Paris i-a acordat Afroditei mărul de aur, proclamându-o cea mai frumoasă zeiță, spre disperarea Atenei și a Herei.

Lovitura de stat

Unul dintre cele mai semnificative evenimente din viața lui Hera a fost încercarea de „lovitură de stat” pe care a orchestrat-o împotriva soțului ei. Zeus fusese învins, dar rebelii s-au împărțit când a venit timpul să aleagă următorul conducător al Olimpului.

Rebeliunea a eșuat și Zeus a fost eliberat de susținătorii săi.

Hera, fiind liderul rebeliunii, a fost întemnițată de soțul ei și a fost iertată doar când i-a promis lui Zeus că nu va mai îndrăzni niciodată să se răzvrătească împotriva lui.

Cu această promisiune, Hera a fost readusă la locul ei legitim de regină.

 

Sursa AICI

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola