Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cel mai faimos dandy despre prințul de Wales: Cine e acest țărănoi?
Articole online

Cel mai faimos dandy despre prințul de Wales: Cine e acest țărănoi?

Cel mai fanatic admirator al lui Brummell era prinţul de Wales, care încerca mereu să-l imite, atât în felul cum se îmbrăca, cât şi în manierele lui.

În 1811 însă, prinţul se certă pentru o bună bucată de vreme cu Brummell. Şi de atunci, avură loc multe incidente între ei.

Într-o zi, Brummell ieşise la plimbare cu un prieten. La un colţ de stradă se încrucişară cu prinţul de Wales, care îl opri pe însoţitorul faimosului dandy şi intră în vorbă cu el, făcându-se că nu-l vede pe Brummell.

Atunci acesta, întorcându-se către însoţitorul său, îl întrebă tare, astfel încât să fie auzit de către toţi cei care urmăreau scena, arătând pe prinţ:

— Cine e acest ţărănoi?

Altădată, se ducea la o expoziţie de pictură. În clipa în care era să intre, apăru şi prinţul de Wales. Cei doi bărbaţi se prefăcură să nu se văd. Sentinela, care era aşezată la intrare, îndată ce-l văzu pe prinţ, salută prezentându-şi arma. Atunci Brummell răspunse la salutul soldatului, ca şi când acesta l-ar fi salutat pe el, şi, mândru, călcând apăsat, trecu primul…

Născut pe 7 iunie 1778 la Londra, Brummell a murit pe 30 martie 1840, în Franța, la Caen, unde se refugiase din cauza datoriilor.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola