Evenimentul Istoric > Articole online > Cel mai bun lucru din viața lui Cher și al lui Kaavan. Viața de câine a celui mai singuratic elefant din lume
Articole online

Cel mai bun lucru din viața lui Cher și al lui Kaavan. Viața de câine a celui mai singuratic elefant din lume

Kaavan, un elefant care a fost maltratat timp de peste trei decenii în Pakistan, a sosit luni cu un avion de tip cargo în Cambodgia, unde va începe o viaţă nouă alături de alte pahiderme într-un sanctuar local, la finalul unei campanii desfăşurate timp de mai mulţi ani de o organizaţie ecologistă şi de cântăreaţa americană Cher.

Vedeta americană, care purta ochelari de soare, o mască sanitară neagră şi o jachetă albă, s-a întâlnit şi a discutat cu veteranii care au însoţit elefantul, transportat pe durata călătoriei într-o cuşcă personalizată.

Călătoria lui Kaavan s-a derulat „fără incidente”, a declarat Amir Khali, un veterinar al organizaţiei austriece Vier Pfoten care a însoţit pahidermul în avion, adăugând că elefantul s-a comportat „ca o persoană care călătoreşte frecvent”.

„Kaavan a mâncat, nu a fost stresat, chiar a şi dormit puţin. Apoi s-a ridicat şi s-a sprijinit de peretele cuştii sale metalice”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Cher a compus mai multe cântece în care solicita eliberarea elefantului Kaavan din grădina zoologică din Islamabad, unde a trăit timp de 35 de ani în condiţii deplorabile.

De asemenea, artista americană s-a deplasat în Pakistan şi a rămas alături de Kaavan pe durata ultimelor zile petrecute de elefant în acea grădină zoologică.

Vedeta pop, în vârstă de 74 de ani, a fost însoţită de o echipă de filmare care va realiza un documentar despre viaţa lui Kaavan. Cher s-a declarat mândră să ia parte la eforturile internaţionale depuse pentru eliberarea unui elefant care a trăit în lanţuri timp de 17 ani.

Pahidermul va fi transferat într-o rezervaţie care se întinde pe 10.000 de hectare, situată în provincia Oddar Meachey din Cambodgia, unde va putea să interacţioneze cu alţi semeni ai lui, inclusiv cu trei femele.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola