Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cei mai scumpi pepeni galbeni din istorie
Articole online

Cei mai scumpi pepeni galbeni din istorie

Doi pepeni galbeni din Yubari, Japonia, au atins, în 2019, preţul record de cinci milioane de yeni, însă suma a scăzut la doar 120.000 de yeni anul trecut, cultivatorii acuzând virusul că a îndepărtat cumpărătorii bogaţi dispuşi să ridice miza.

Pepenii provin din insula nordică Hokkaido, o destinaţie turistică populară. În momentul de faţă, Hokkaido a fost plasată în stare de urgenţă sanitară, la fel ca alte nouă departamente din ţară, inclusiv capitala Tokyo.

Cum ofertele sezoniere de fructe din Japonia atrag în mod regulat cumpărători în căutare de prestigiu şi de publicitate gratuită, anul acesta

doi pepeni japonezi premium au fost vânduţi la licitaţie cu peste 20.000 de euro, de 22 de ori mai mult decât preţul de anul trecut, care s-a prăbuşit din cauza pandemiei de coronavirus, informează Agerpres.

Preţul de 2,7 milioane de yeni (20.370 euro) pentru celebrii pepeni galbeni din Yubari.

Cumpărătorul este un producător local de alimente pentru bebeluşi, al cărui preşedinte a declarat că speră că achiziţia sa va aduce un zâmbet pe feţele compatrioţilor.

„Deşi există încă multe ştiri negative, sper că această veste să îi poată ajuta pe oameni să zâmbească şi să depăşească pandemia”, a explicat el pentru televiziunea publică NHK.

Regele Yubari

Pepenii Yubani sunt consideraţi în Japonia un simbol al statutului social. Sunt perfect rotunzi, au o coajă netedă şi sunt vânduţi în casete speciale.

„Regele Yubari” este un soi de cantalup cultivat în sere din Yubari, Hokkaido, un mic oraș aproape de Sapporo.

Regele Yubari este un hibrid de alte două soiuri de pepene galben: Earl’s Favorite și Burpee „Spicy” Cantaloupe. Numele științific al hibridului este Cucumis melo L. var. reticulatus Naud. CV..

Un pepene galben de top trebuie să fie perfect rotund și să aibă o coajă extrem de netedă.

O porțiune a tulpinii, care este tăiată cu foarfeca, este lăsată deasupra pentru atracție estetică.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola