Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cei mai bogați 10 oameni din lume au dat lovitura în 2021. Pandemia pare să le priiască
Articole online

Cei mai bogați 10 oameni din lume au dat lovitura în 2021. Pandemia pare să le priiască

Elon Musk. marele câștigător

Cel mai mare câștigător a fost Elon Musk, care a început anul cu o avere netă de 156 miliarde de dolari. La sfârșitul anului avea aproximativ 277 miliarde, aproape dublu. Ca urmare, fondatorul Tesla a spus că plănuiește să plătească taxe de peste 11 miliarde de dolari taxe. Dar să nu credeți că acesta a fost cel mai bun an din viața sa. Deși și-a sporit averea cu 121 miliarde de dolari, în anul 2020, câștigul a fost de 140 de miliarde de dolari.
E drept magnatul de la Tesla a cheltuit o parte din imensa sa avere pe hobby-ul său costisitor. SpaceX, compania privată de rachete pe care a fondat-o în 2002, a lansat deja peste 1.600 de sateliți.
Dar Elon Musk nu este singurul care are motive de bucurie. Cei mai bogați 10 oameni din lume și-au sporit averile cu 402 de miliarde de dolari le în 2021.

 

Mark Zuckerberg l-a bătut pe Jeff Bezos

Cel mai apropiat competitor al lui Musk este Jeff Bezos, un alt miliardar fascinat de rachete. El intră în 2022 cu o avere estimată la 190 de miliarde de dolari. Sporul este de numai 4,5 miliarde USD față de aceeași perioadă a anului trecut.
Bărbatul de 57 de ani, care a renunțat din funcția de CEO la Amazon în iulie, își petrece acum cea mai mare parte a timpului liber în vacanță cu iubita Lauren Sánchez.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, l-a bătut pe Bezos anul acesta. El și-a mărit averea cu aproape 25 de miliarde de dolari. Acum averea lui valorează 128 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Zuckerberg, care a schimbat anul trecut numele holdingului Facebook în Meta, a avut un an cu probleme, fiind acuzat că pune „profiturile înaintea oamenilor”. Ba a mai stârnit și furia hawaienilor după ce a adăugat încă 110 acri la uriașa sa proprietate (1.500 de acri) din Kauai.
Fondatorul Microsoft, Bill Gates, regele mondial al vaccinurilor, a început noul an cu o avere de 139 de miliarde de dolari, față de 132 miliarde de dolari la începutul anului. Fosta lui soție, Melinda French Gates, care a încheiat căsnicia cu Bill în august, după de 27 de ani, are o avere netă de 11,4 miliarde de dolari.
Cofondatorul Google, Larry Page, a adăugat încă 47 de miliarde de dolari la cei 83 miliarde de dolari. Cofondatorul Google, Sergey Brin, s-a bucurat a avut un câștig de 45 de miliarde de dolari în 2021.

Deși a fost un an bun pentru oamenii de afaceri din SUA, magnatul francez al luxului, Bernard Arnault, și-a văzut și el averea sărind la 176 de miliarde de dolari. El este singurul miliardar din afara SUA care a intrat în top 10 făcut de Bloomberg pentru 2021 în ceea ce privește averea totală.
Toți cei 10 jucători puternici valorează mai mult de 100 de miliarde de dolari. A 11-a cea mai bogată persoană de pe listă, tot din Franța, este Francoise Bettencourt Meyers, a cărei avere este evaluată la aproape 94 de miliarde de dolari, scrie Jerusalem Post.

Registration

Aici iti poti reseta parola