Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Cei cinci bicicliști ai Ministerului de Externe de la București
Articole online

Cei cinci bicicliști ai Ministerului de Externe de la București

Ministerul Afacerilor Externe, dinainte ca ecologia să fie la modă, folosea curieri bicicliști pentru transmiterea corespondenței în București.

Din 7 decembrie 1927, cei cinci biciliști ai Ministerului Afacerilor Străine, N. Ciorogariu, N. Țarălungă, Iancu Petre, Sandu Ion și Ilie Micu, făceau de serviciu la prin rotație, câte o noapte, inclusive duminicile și sărbătorile, de la ora 7 seara până la 8 dimineața.

Conform rezoluției Organizației Națiunilor Unite, adoptate în cadrul celei de-a 72-a sesiuni ordinare desfășurate la New York, din 2018, pe 3 iunie este Ziua Mondială a Bicicletei.

Rezoluția ONU a fost adoptată prin consens de 193 de state membre, invitând toate țările și părțile interesate să celebreze și să promoveze bicicleta ca mijloc de transport.

Rezoluția recomandă includerea utilizării bicicletelor în strategiile și programele de dezvoltare a transportului, mai ales în marile centre urbane.

 

Sursa: Arhivele Diplomatice ale MAE

Registration

Aici iti poti reseta parola