Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cea mai faimoasă poveste de dragoste de la Hollywood
Articole online

Cea mai faimoasă poveste de dragoste de la Hollywood

Pe 23 martie 2011, la vârsta de 79 de ani murea actrița Elizabeth Taylor, una dintre cele mai mari legende ale Hollywoodului. A jucat în peste 50 de filme și a obținut două premii Oscar.

Probabil, însă, că cel mai spectaculos aspect al vieții sale tumultuoase a fost iubirea cu o altă legendă a marelui ecran, Richard Burton.

Povestea a început pe platourile de filmare ale Cleopatrei, în 1962.

Relația lor cu năbădăi a fost un amestec de pasiune irezistibilă, conflicte violente, un stil de viață luxos și cadouri fabuloase.

Au avut un mariaj de zece ani, un divorț, o recăsătorie de scurtă durată, un alt divorț, însă legătura dintre ei nu s-a rupt niciodată cu adevărat.

Între Taylor și Burton nu a fost iubire la prima vedere. Cu un deceniu înainte de turnarea Cleopatrei, ei se întâlniseră la o petrecere. Cu acea ocazie, fiind cunoscută reputația lui de amorez, ea ar fi spus: „Nu voi deveni încă un trofeu la cingătoarea lui”.

În 1962 s-au reîntâlnit pentru Cleopatra, în care Taylor o interpreta pe regina egipteană, iar Burton pe amantul său, Marc Antoniu.

Liz nu a fost foarte impresionată atunci când Richard a întrebat-o: „Ți-a mai spus cineva cât de frumoasă ești?”

Însă legătura s-a înfiripat se pare atunci când Burton, cu mâinile tremurând de băutură, a rugat-o pe Taylor să-l ajute cu o ceașcă de cafea.

Între cei doi s-au aprins scântei când au filmat o scenă în care trebuiau să se privească în ochi, iar un sărut pe platou a durat mult mai mult decât ar fi fost necesar pentru producție.

Ulterior, Taylor avea să recunoască:

„De când l-am văzut la filmări la Cleopatra m-am îndrăgostit de el și de atunci nu am încetat să-l iubesc.”

Burton, despre care se spune că ar fi anunțat în cabina de machiaj pentru bărbați: „Domnilor, tocmai am f…-o pe Elizabeth Taylor pe bancheta din spate a Cadillacului meu”, avusese multe povești amoroase pe platourile de filmare.

Inițial, el a crezut că și povestea cu Taylor se va încadra în aceeași categorie, de relații trecătoare, însă curând a înțeles că era ceva mai mult.

În timp ce povestea de iubire din fața camerelor se prelungea în viața reală, paparazzii au încercat să se fofileze pe platourile Cleopatrei și să-i urmărească.

Când John Glenn a devenit primul american care a orbitat în jurul Pământului, au existat multe ziare care au preferat să publice pe prima pagină relația dintre Taylor și Burton.

Condamnarea a ceea ce amanții au numit „le scandale” a inclus o scrisoare deschisă publicată de săptămânalul oficios al Vaticanului în care era acuzat „vagabondajul lor erotic”.

Relația dintre cei doi era foarte intensă. Atât Burton cât și Taylor erau mari băutori. Scandalurile dintre ei erau dese, ajungând până la bătăi.

Potrivit regizorului Spyros Skouras, cu ocazia unei altercații violente, Taylor „s-a ales cu ambii ochi înegriți, nasul umflat și a avut nevoie de 22 de zile pentru a se recupera pentru turnare”.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola