Evenimentul Istoric > Articole online > Ce face Papa Francisc după moartea lui Maradona
Articole online

Ce face Papa Francisc după moartea lui Maradona

Papa Francisc, pasionat de fotbal şi suporter al echipei San Lorenzo de Almagro din ţara sa natală, Argentina, s-a întâlnit în mai multe rânduri cu Diego Armando Maradona.

Apropierea dintre cei doi a fost remarcată imediat după alegerea cardinalului Jorge Mario Bergoglio ca primul Papă latino-american, în martie 2013, moment în care Maradona a declarat: „Dumnezeul fotbalului este argentinian, iar acum este şi Papa”.

Fostul fotbalist s-a definit întotdeauna drept un „fan al lui Francisco” şi a avut încredere în Papă chiar şi în cele mai dificile momente, cum a fost şi atunci când a trebuit să se întoarcă din Emiratele Arabe Unite în Argentina, în 2015, pentru a fi alături de tatăl său, Don Diego, aflat în stare critică şi care a decedat câteva zile mai târziu, la 87 de ani.

„Am încredere în Dumnezeu şi în Papă şi vă rog să vă rugaţi pentru bătrânul meu”, a spus Maradona în momentul revenirii sale în Argentina, în urmă cu cinci ani.

Papa Francisc îşi aminteşte „cu afecţiune” şi se roagă pentru sufletul fostulului fotbalist argentinian Diego Maradona, care a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 ani, a informat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Suveranul pontif argentinian a fost informat în legătură cu moartea compatriotului său şi s-a gândit „cu afecţiune” la momentele în care s-au văzut în utlimii ani.

„Îl aminteşte în rugăciune, aşa cum a făcut în zilele anterioare, când a aflat despre starea sănătăţii sale”, a precizat purtătorul de cuvânt într-o scurtă declaraţie.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola