Ce face Papa Francisc după moartea lui Maradona

 

Papa Francisc, pasionat de fotbal şi suporter al echipei San Lorenzo de Almagro din ţara sa natală, Argentina, s-a întâlnit în mai multe rânduri cu Diego Armando Maradona.

Apropierea dintre cei doi a fost remarcată imediat după alegerea cardinalului Jorge Mario Bergoglio ca primul Papă latino-american, în martie 2013, moment în care Maradona a declarat: „Dumnezeul fotbalului este argentinian, iar acum este şi Papa”.

Fostul fotbalist s-a definit întotdeauna drept un „fan al lui Francisco” şi a avut încredere în Papă chiar şi în cele mai dificile momente, cum a fost şi atunci când a trebuit să se întoarcă din Emiratele Arabe Unite în Argentina, în 2015, pentru a fi alături de tatăl său, Don Diego, aflat în stare critică şi care a decedat câteva zile mai târziu, la 87 de ani.

„Am încredere în Dumnezeu şi în Papă şi vă rog să vă rugaţi pentru bătrânul meu”, a spus Maradona în momentul revenirii sale în Argentina, în urmă cu cinci ani.

Papa Francisc îşi aminteşte „cu afecţiune” şi se roagă pentru sufletul fostulului fotbalist argentinian Diego Maradona, care a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 ani, a informat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Suveranul pontif argentinian a fost informat în legătură cu moartea compatriotului său şi s-a gândit „cu afecţiune” la momentele în care s-au văzut în utlimii ani.

„Îl aminteşte în rugăciune, aşa cum a făcut în zilele anterioare, când a aflat despre starea sănătăţii sale”, a precizat purtătorul de cuvânt într-o scurtă declaraţie.