Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ce au discutat cu adevărat Biden și Putin. Amenințarea „Țarului”
Articole online

Ce au discutat cu adevărat Biden și Putin. Amenințarea „Țarului”

SUA-Rusia

Ruperea tuturor relațiilor

Cei doi lideri s-au acuzat reciproc de provocări și s-au avertizat reciproc cu privire la consecințe dacă actualul impas asupra Ucrainei nu este rezolvat.
Consilierul de la Kremlin, Yuri Ushakov, a spus că discuția s-a centrat pe garanțiile de securitate pe care Moscova dorește să le obțină de la Occident, inclusiv respingerea dorinței autorităților de la Kiev de a aderala NATO.

Putin l-a avertizat pe Biden cu privire la eventuale noi sancțiuni împotriva Rusiei.

„Ar fi o greșeală colosală care ar avea consecințe grave”, le-a comunicat Ushakov reporterilor după discuție, spunând că orice noi sancțiuni vor duce la o „ruptură completă” a relațiilor.
Apelul telefonic a venit la cererea lui Putin, potrivit unui înalt oficial al administrației Biden înaintea discuțiilor de programate pentru 10 ianuarie la Geneva.
„Suntem într-un moment de criză și avem de câteva săptămâni acum întărirea Rusiei”, a spus oficialul înainte de apel.
„Va fi nevoie de un nivel ridicat de implicare pentru a aborda acest lucru și pentru a încerca să găsim o cale de de-escaladare”.

La rândul său, Casa Albă a subliniat că Biden l-a îndemnat pe omologul său rus să reducă tensiunile, la câteva ore după ce s-a constatat că Forțele Aeriene ale SUA au survolat cu un al doilea avion spion regiunea.
„Președintele a precizat că Statele Unite și aliații și partenerii săi vor răspunde decisiv dacă Rusia va invada Ucraina”, a declarat Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe.

Situația de pe teren e extrem de tensionată

Un înalt oficial al administrației Biden a adăugat: „Tonul conversației dintre cei doi președinți a fost serios și pe fond”.
Rusia a alarmat Occidentul prin mutarea a peste 85.000 de militari aproape de granița cu Ucraina, dar Kremlinul neagă că plănuiște o invazie. . O imagine difuzată de Ministerul rus al Apărării arată unități ale brigăzii de rachete antiaeriene în timpul unui exercițiu în apropierea graniței cu Ucraina, la sfârșitul lunii decembrie.
Site-urile web de urmărire a zborurilor au arătat un avion spion J-STARS al Forțelor Aeriene ale SUA care a survolat joi estul Ucrainei pentru a strânge informații despre situația de la sol, anunță Daily Mail.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola