Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Catherine Deneuve a rămas orfană la 77 de ani
Articole online

Catherine Deneuve a rămas orfană la 77 de ani

Cunoscută sub numele de scenă Renee-Jeanne Simonot, şi-a început cariera la teatrul Odeon de Paris pe când avea doar 7 ani şi a continuat să joace în piese de teatru timp de mai multe decenii.

Renee Dorleac şi-a folosit de asemenea vocea pentru a dubla unele dintre marile staruri de la Hollywood, precum Olivia de Havilland sau Judy Garland.

Prima ei fiică, Danielle, s-a născut dintr-o relaţie cu actorul Aime Clariond.

Alte trei fiice, toate actriţe, s-au născut din relaţia cu actorul Maurice Dorleac – Francoise şi Sylvie Dorleac, şi Catherine Deneuve, născută la Paris pe 22 octombrie 1943, care şi-a ales ca nume de scenă numele de fată al mamei sale.

Maurice Dorleac a murit în 1979

Din 2014, era decana de vârstă a tuturor actorilor şi actriţelor din întreaga lume, potrivit presei franceze.

În declaraţii făcute în trecut, Deneuve a definit-o pe mama sa drept „o femeie incredibilă”, a cărei energie şi caracter au avut o mare influenţă asupra vieţii sale.

Renee Dorleac va fi înhumată în panteonul familiei, se arată într-un scurt comunicat publicat de cele trei fiice care i-au supravieţuit.

Francoise a murit la 25 de ani, într-un accident de maşină pe drumul spre aeroportul din Nisa. Maşina închiriată s-a răsturnat pe autostrada Villeneuve-Loubet şi a luat foc.

Registration

Aici iti poti reseta parola