Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Cât de mare e riscul unui atac rusesc? Iată ce transmit serviciile secrete ucrainene
Articole online

Cât de mare e riscul unui atac rusesc? Iată ce transmit serviciile secrete ucrainene

Mass-media anglo-americană anunțase pentru astăzi, 16 februarie, invazia Ucrainei de către trupele rusești. De la Kiev, lucrurile par să se vadă, însă, altfel. Unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Volodimir Zelenski e de altă părere.

 

Rușii nu sunt pregătiți pentru un atac pe scară largă?

Vineri, se anunțase că CIA și armata americană au avertizat Berlinul și alte țări NATO că Moscova este pregătită să lanseze o invazie pe 16 februarie.
Imediat, presa anglo-americană s-a umplut de titluri explozive. Ziare precum The Sun au publicat informații că a fost planificat un „atac masiv de rachete”. 200.000 de soldați ruși ar fi fost pregătiți pentru un atac la ora 1 în această dimineață.

De fapt, Moscova a început să mai retragă din trupele aflate în regiunea de graniță și altceva notabil nu s-a întâmplat.

Mai mult, David Arakhamia, șeful fracțiunii „Slujitorul poporului” din parlamentul de la Kiev, a minimizat șansele unei incursiuni rusești.

„În timpul escaladării din primăvara anului 2021, 220.000 de soldați ruși au fost concentrați în jurul granițelor Ucrainei – teoretic suficient pentru un atac major”, a explicat el.

„Acum, Rusia are 123.000 de soldați, adică aproape jumătate din număr, la granița cu Ucraina.”

„Din punct de vedere militar,un atac la scară largă este imposibil… Serviciile noastre de informații nu văd semne că rușii se pregătesc direct”, a adăugat el.

Arakhamia a spus că acum este „99,9% încrezător că nu se va întâmpla nimic” astăzi.

 

Guvernul comunist de la Beijing acuză Statele Unite că  prin afirtmații dubioase creează o atmosferă tensionată în mod artificial

Și, uite așa, cu sprijinul involuntar al presei anglo-americane, Kremlinul pare să fi avut iarăși dreptate că toată retorica despre o invazie rusă este o simplă „isterie”.

Beijingul a intervenit și el în favoarea aliatului rus, afirmând că afirmațiile dubioase ale unui atac rusesc au afectat relațiile internaționale și economia.

„În ultimele zile, SUA au alimentat amenințarea războiului, creând în mod artificial o atmosferă tensionată, care a dat o lovitură gravă economiei, stabilității sociale și condițiilor de viață ale poporului ucrainean”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe. Wang Wenbin, notează zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola