Evenimentul Istoric > Articole online > Carnavalul de la Rio și-a desemnat câștigătoarea. Sirena de culoare
Articole online

Carnavalul de la Rio și-a desemnat câștigătoarea. Sirena de culoare

âștigătoarea a avut o paradă dedicată femeilor de culoare din Brazilia, o ţară al cărei trecut a fost marcat de sclavie.

Acesta este cel de-al doilea titlu câştigat de şcoala Unidos de Viradouro, primul datând din anul 1997.

Prin tematica aleasă pentru defilarea sa, şcoala Viradouro a adus un omagiu rezistenţei femeilor sclave din Brazilia, ţară în care sclavia a continuat să existe până în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Sirena de culoare

Primul său car alegoric conţinea un uriaş acvariu umplut cu 7.000 de litri de apă minerală, în care înota „o sirenă” de culoare, cu o coadă de peşte aurie.

Pentru a realiza această coregrafie specială, alcătuită din scufundări graţioase şi îndelungate secvenţe petrecute sub apă, şcoala Viradouro a apelat la serviciile Annei Giulia, singura sportivă de culoare din echipa naţională a Braziliei de înot sincron.

Şcolile de samba au defilat luni şi marţi în faţa celor 70.000 de spectatori reuniţi pe celebrul Sambadrom din Rio de Janeiro.

La peste un an după ajungerea la putere a preşedintelui conservator Jair Bolsonaro, şcolile braziliene nu au ezitat să lanseze, dincolo de strasuri şi paiete, diverse mesaje politice, în special critici mai mult sau mai puţin voalate la adresa şefului statului Brazilian, transmite Agerpres.

Registration

Aici iti poti reseta parola