Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Bulgaria devine o țintă pentru Putin? „Trebuie să plătească pentru asta”
Articole online

Bulgaria devine o țintă pentru Putin? „Trebuie să plătească pentru asta”

 

Mărul discordiei- livrările de arme către Ucraina

Politicienii bulgari sunt ipocriți atunci când discută despre livrările de arme către Ucraina în parlament, scrie Pravda. Sofia face acest lucru prin țări terțe de mult timp, așa că este timpul ca Rusia să tragă concluzii.

Se crede că Bulgaria, împreună cu Ungaria, sunt singurele țări din UE care nu au trimis încă oficial arme în Ucraina.
Săptămâna trecută, partidul „Bulgaria Democrată” a venit cu o inițiativă privind necesitatea de a schimba poziția Bulgariei și de a începe livrările. Socialiștii Bulgari (BSP) și partidul Renașterii s-au opus ferm acestei idei.

Mișcarea „Continuați schimbările” și partidul „Există astfel de oameni” s-au declarat pregătiți pentru dialog, în timp ce partidul pro-turc „Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți” (DPS) s-a abținut să comenteze.

Proteste cu privire la participarea Bulgariei la războiul din Ucraina

Ideea nu se bucură de sprijin în rândul bulgarilor. O demonstrație de protest organizată de partidul Renașterii împotriva ajutorului militar bulgar către Ucraina a avut loc miercuri în fața clădirii Adunării Naționale. Sute de oameni s-au adunat la mitingul din fața clădirii Parlamentului.

Liderul Renașterii, Kostadin Kostadinov, a cerut demisia guvernului și a spus că nu va permite Bulgariei să participe la conflictul ruso-ucrainean, deoarece acest lucru este „împotriva intereselor naționale ale Bulgariei”. Protestatarii au condamnat, de asemenea, propunerea „Bulgariei Democrate” de a-l declara persona non grata pe ambasadorul Rusiei în Bulgaria și au cerut demisia imediată a premierului Kirill Petkov și a întregului guvern, notează Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola