Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Bugsy Siegel: Gangsterul care a construit imperiul din Las Vegas
Articole online

Bugsy Siegel: Gangsterul care a construit imperiul din Las Vegas

Afacerile lui Siegel

Siegel s-a născut la 28 februarie 1906, la Williamsburg, Brooklyn, ulterior s-a mutat în Manhattan, care era pe atunci un focar de crime. Nu a durat foarte mult timp până când acesta a descoperit că are o pasiune pentru viața de stradă.

Temperamentul și schimbările dramatice ale dispoziției lui Siegel i-au făcut pe prieteni să remarce că era un om nebun. Împreună cu un gangster evreu, Meyer Lansky, au format o bandă evreiască violentă specializată în extorcare, devenind ulterior un grup de ucigași pentru închiriat.

Această bandă a fost folosită și de Charles „Lucky” Luciano, care a angajat patru ucigași, unul dintre ei fiind Siegel, pentru uciderea rivalului său Salvatore Maranzano, devenind astfel cel mai puternic mafiot din New York.

Siegel câștigase suficienți bani pentru a-și permite un apartament exclusivist. El și-a etalat banii purtând costume scumpe și petrecând în cele mai renumite cluburi de noapte. În ciuda aspectului său, lui Siegel nu i-a fost niciodată teamă să ducă la bun sfârșit, singur, o misiune, mărturisind unui cunoscut din Las Vegas că a ucis, personal, o mulțime de oameni.

Odată ce jocurile de noroc se dezvoltaseră, Lansky a considerat că Siegel este cel mai potrivit om pentru a consolida această pistă. Siegel s-a mutat într-o vilă din California, unde a petrecut timp cu vedete de film și personalități sociale, fără să uite motivul pentru care a fost trimis acolo.

O crimă nedeslușită

El Rancho Vegas a fost prima locație în care jucătorii de noroc se strângeau pentru a-și cheltui banii. Siegel a văzut cât de bine funcționa El Rancho și a conștientizat potențialul mafiei din acea zonă.

Siegel a preluat dezvoltarea The Flamingo, o stațiune care se afla deja în construcție, dar ai cărei investitori inițiali nu aveau destule finanțe. Cu toate că promisese că va transforma stațiunea pentru un milion de dolari, o combinație eșuată a adus o gaură de 6 milioane de dolari.

Atunci când The Flamingo s-a deschis în 1946, jucătorii au botezat cazinoul printr-o serie de victorii, lucru care a fost o veste bună pentru cei care dețineau afacerea. Din păcate pentru Siegel, soarta lui fusese deja decisă de foștii săi prieteni, la o întâlnire din Havana.

Pe 20 iunie 1947, Siegel petrecea o noapte liniștită la casa iubitei sale din Beverly Hills, citind un ziar în camera de zi. Pacea a fost spulberată când nouă focuri de armă au explodat prin fereastră și l-au atins și pe Siegel direct în față. Gangsterul a fost ucis instantaneu, una dintre lovituri îi scosese globul ocular și îl aruncase într-o altă parte a camerei.

Până în prezent, nu este cunoscut cine l-a ucis pe Siegel sau care au fost motivele, moartea sa fiind cu siguranță legată de mafie. Chiar dacă doar fratele său și Lansky au fost la înmormântarea lui Siegel, Flamingo a ajutat la înființarea jocurilor de noroc din Las Vegas.

Registration

Aici iti poti reseta parola