Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Televiziunile rusești anunță că atacul e iminent
Articole online

Televiziunile rusești anunță că atacul e iminent

Trei dintre cele mai mari canale media de stat ale Rusiei – Channel 1, Rossiya 1 și NTV – au difuzat joi seara informații că Ucraina este pe cale să lanseze un atac susținut de NATO asupra separatiștilor pro-ruși din estul țării.

Războiul propagandiștilor a început

Știrile difuzate joi seară vorbesc despre separatiștii pro-ruși rebeli din regiunea Donbass. Ar fi votba, potrivit surdrlor rusești, de 120.000 de soldați ucraineni înarmați de NATO și o intensificare a bombardamentelor.

De cealaltă parte, surse de informații americane au susținut că Rusia este pe cale să organizeze o operațiune de tip „steag fals” care va implica atacuri cu drone în regiunea Donbass sau pe teritoriul Rusiei – inclusiv imagini cu locații distruse și cadavre – ca pretext pentru invazie. Astfel, intervenția trupelor rusești ar putea fi prezentată drept legitimă pentru că ar preveni un „genocid”.

Tensiunile cresc și între Ucraina și Belarus

Ucraina a acuzat deja Belarus că a încercat să organizeze o operațiune sub „steag fals”, prin afirmațiile că ar fi doborât joi una dintre dronele spion ale Kievului, lângă granița cu Rusia. Presa de stat din Belarus a difuzat imagini cu ceea ce spunea că este o dronă ucraineană doborâtă, dar Ministerul de Externe al Ucrainei „a negat categoric” că drona ar aparține trupelor Kievului, notează Daily Mail,

„Intensitatea cu care mass-media controlată de statul rus răspândește o poveste falsă despre o dronă ucraineană, despre care se presupune că ar fi „încălcat spațiul aerian belarus” este un exemplu clar, extras direct din paginile manualelor de dezinformare ale Rusiei. Nu vă lăsați induși în eroare”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola