Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Bizarele morți ale unor regi de-a lungul istoriei
Articole online

Bizarele morți ale unor regi de-a lungul istoriei

rege

Bizarele morți ale unor regi de-a lungul istoriei

De o moarte bizară a avut parte regele francez Henric al III-lea, care a fost asasinat de un călugăr nebun pe nume Jacques Clément. Clément obținuse acces în încăperile regelui dându-se drept mesager, iar odată ce a rămas singur cu Henric, l-a înjunghiat în abdomen. Cu toate acestea, rana în sine nu a fost cea care l-a ucis pe rege, ci faptul că lama cuțitului fusese introdusă în otravă, care s-a răspândit rapid în corpul regelui și i-a cauzat moartea în câteva ore.

În 1625, regele englez Iacob I a murit în circumstanțe misterioase. Deși s-a anunțat oficial că a decedat în urma unei crize de pneumonie, unii istorici au sugerat că este posibil să fi fost de fapt otrăvit. Teoria spune că fructul preferat al lui Iacob era piersica și că dușmanii săi le-ar fi otrăvit pentru a-l elimina. Deși nu există dovezi concrete care să susțină această teorie, este cu siguranță o posibilitate intrigantă.

Trecând la secolul al XVIII-lea, ajungem la moartea regelui Adolf Frederick al Suediei

În 1771, Adolf Frederick a participat la un banchet dat în onoarea sa, în timpul căruia a consumat o cantitate mare de alimente, constând din homar, caviar, varză murată și șampanie. Din nefericire, această sărbătoare s-a dovedit a fi sfârșitul lui, întrucât s-a îmbolnăvit în curând și a murit din cauza unor probleme digestive.

În 1825, regele hawaian Kamehameha al II-lea și regina sa au fost uciși în timpul unei vizite la Londra. În timp ce erau în oraș, aceștia au contractat rujeola, o boală la care nu fuseseră niciodată expuși până atunci. În ciuda faptului că au primit cele mai bune îngrijiri medicale disponibile la acea vreme, atât regele, cât și regina au cedat în cele din urmă bolii în câteva săptămâni.

În cele din urmă, ajungem la moartea regelui Umberto I al Italiei, care a fost asasinat în 1900 de către un anarhist pe nume Gaetano Bresci. Umberto participase la un eveniment public la Monza când Bresci s-a apropiat de el și a tras mai multe focuri, ucigându-l pe loc. Cu toate acestea, cea mai ciudată parte a acestei povești este faptul că moartea lui Umberto nu a fost prima ocazie când îl ,,întâlnea” pe Bresci. Cu ani în urmă, Umberto luase masa la un restaurant din Statele Unite, când a vărsat din greșeală cafea pe cămașa lui Bresci.

Supărat din cauza incidentului, Gaetano și-a promis că într-o zi îl va ucide pe rege și, în cele din urmă, și-a dus la îndeplinire planul.

Registration

Aici iti poti reseta parola