Evenimentul Istoric > Articole online > Biserica Ortodoxă Română anunță ce va face sub starea de urgență
Articole online

Biserica Ortodoxă Română anunță ce va face sub starea de urgență

În contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va decreta stare de urgenţă începând de săptămâna viitoare, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, afirmă că Biserica se va adapta „treptat şi responsabil”, în funcţie de evoluţia situaţiei, la realitatea dictată de actuala criză medicală.

„Biserica se va adapta treptat şi responsabil, în funcţie de evoluţia situaţiei, la realitatea dictată de actuala criză medicală, ca toate instituţiile importante din ţară, respectând strict reglementările autorităţilor medicale.

Creştinul autentic este un om lucid, realist şi atent la celălalt. Discernământul moral, grija faţă de ceilalţi şi responsabilitatea individuală sunt, aşadar, imperative în această perioadă critică, pe care trebuie să o traversăm calm şi cu deplină încredere în Dumnezeu!”, a declarat duminică, pentru Agerpres, Vasile Bănescu.

„Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în aşa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a spus, sâmbătă seara, şeful statului.

Registration

Aici iti poti reseta parola