Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Bill Gates „pregătește” viitoarea pandemie. Știe el ceva! „Va fi un agent patogen diferit data viitoare”
Articole online

Bill Gates „pregătește” viitoarea pandemie. Știe el ceva! „Va fi un agent patogen diferit data viitoare”

Vorbind vineri, în cadrul Conferinței de securitate de la München, Bill Gates, fondatorul și președintele Microsoft, a discutat despre modul în care amenințarea reprezentată de pandemia de Covid-19 a „scăzut dramatic”.

Controversatul miliardar a admis, în mod neașteptat, că infecția și răspândirea naturală au fost mai eficiente în stimularea imunității umane decât vaccinurile.

 

Vorbind cu Hadley Gamble de la CNBC în timpul conferinței anuale din Germania, Gates a declarat că o nouă pandemie ar putea pleca de la un agent patogen diferit și nu de la un coronavirus. El spune. însă, acă progresele în tehnologia medicală ar trebui să ajute lumea să facă o treabă mai bună în combaterea acesteia – dacă se fac investiții acum.
„Vom avea o altă pandemie. Va fi un agent patogen diferit data viitoare”, a spus Gates.

 

Omicron, mai bun decât vaccinurile? 

La doi ani după pandemia de coronavirus, Gates a spus că cele mai grave efecte s-au estompat, pe măsură ce părți uriașe ale populației globale au dobândit un anumit nivel de imunitate.Severitatea pandemiei a scăzut și cu cea mai recentă variantă de omicron.

În mod uimitor, după ani de negare, Gates a părut să recunoască – deși într-un mod obișnuit – că infecțiozitatea variantei omicron a jucat rolul cheie în creșterea imunității umane la SARS-CoV-2.

Potrivit lui Gates, este deja „prea târziu” pentru a atinge obiectivul OMS de a vaccina 70% din populația globală până la jumătatea anului 2022. În prezent, 61,9% din populația lumii a primit cel puțin o doză de vaccin Covid-19) dar este în regulă, totuși, a spus Gates, ca în multe locuri, virusul în sine, care creează un nivel de imunitate și a „făcut o treabă mai bună. de a ajunge la populația mondială decât am făcuy cu vaccinuri.”

„Riscul de apariție a bolilor severe, care este asociată în principal cu vârsta și obezitatea sau diabetul, aceste riscuri sunt acum reduse dramatic din cauza expunerii la infecție”, a spus el.

 

Un pariu de miliarde de dolari

În cele din urmă, Gates a insistat că a fi „pregătiți” pentru următoarea pandemie nu va fi atât de dificil. De exemplu, a spus Gates, a avea o platformă de vaccin ARNm mutabil este o modalitate prin care producătorii de vaccinuri ar putea fi capabili să se pregătească.

„Costul de a fi pregătiți pentru următoarea pandemie nu este atât de mare. Nu este ca schimbările climatice. Dacă suntem raționali, da, data viitoare vom acționa mai devreme”.

El a adăugat că lumea ar trebui să se miște mai repede în viitor pentru a dezvolta și a distribui vaccinuri, solicitând guvernelor să investească acum.

„Data viitoare ar trebui să încercăm să o facem, în loc de doi ani, ar trebui să facem mai mult în șase luni”, a spus Gates, adăugând că platformele standardizate, inclusiv tehnologia ARNm mesager, ar face acest lucru posibil.

În ciuda faptului că au devenit obiectul furiei publice în timpul pandemiei, Gates și fundația sa nu descurajează: miliardarul investește deja milioane de dolari într-o fundație care ajută la pregătirea pentru „următoarea” pandemie.

Gates, prin Fundația Bill & Melinda Gates, a încheiat un parteneriat cu Wellcome Trust din Marea Britanie pentru a dona 300 de milioane de dolari Coaliției pentru Inovații în Pregătirea Epidemiilor, cea care a contribuit la formarea programului Covax de furnizare de vaccinuri în țările cu venituri mici și medii.

CEPI își propune să strângă 3,5 miliarde de dolari într-un efort de a reduce timpul necesar dezvoltării unui nou vaccin în doar100 de zile.

„Întreaga operațiune este amuzantă pentru că nimeni nu știe care va fi următoarea pandemie. Sau poate ei știu?”, se întreabă site-ul zerohedge.com.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola