Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Bikini antici și bomba lui Louis Réard detonată pe 5 iulie 1946
Articole online

Bikini antici și bomba lui Louis Réard detonată pe 5 iulie 1946

Dansatoarea exotică Micheline Bernardini a fost primul model care a prezentat ceea ce Réard a numit „bikini”, inspirat de un test atomic pe care Statele Unite ale Americii îl făcuseră pe Atolul Bikini din Oceanul Pacific, la începutul acelei săptămâni.

Succesul a fost răsunător, iar Micheline (foto) a primit peste 50.000 de scrisori de la fani.

Deși meseria sa de inginer mecanic nu l-ar fi recomandat pentru o realizare revoluționară în domeniul vestimentației, Louis Reard s-a familiarizat cu moda lenjeriei intime feminine pe la începutul anilor ’40, atunci când a preluat afacerea de profil a mamei sale.

Ideea conceperii bikinilor i-a venit atunci când, aflat pe plajele din Saint-Tropez, a observat cum doamnele și domnișoarele își rulau extremitățile costumelor de baie pentru a se bronza pe o suprafață mai mare a corpului.

Inițial, intenția sa a fost de a realiza un costum de baie din două piese, care să nu mai acopere zona abdominală și spatele.

Concurența

Fără să știe, însă, i-a luat-o înainte un alt francez, Jacques Heim (1899-1967), care lansase, în mai 1946, exact un astfel de articol vestimentar. Intitulată „Atome”, invenția lui Heim a fost anunțată ca „cel mai mic costum de baie”.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola