Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Bijuteriile Mariei Antoaneta sunt scoase la licitație: Suma fabuloasă cerută pentru brățările cu diamante
Articole online

Bijuteriile Mariei Antoaneta sunt scoase la licitație: Suma fabuloasă cerută pentru brățările cu diamante

Traseul bijuteriilor Mariei Antoaneta

Brățările îmbrăcate cu 112 pietre, care pot fi legate și purtate ca un colier, sunt susceptibile să aducă cu mult peste estimarea de 4 milioane de dolari. În noiembrie anul trecut, un singur papuc purtat de regină s-a vândut cu 44.000 de euro, după ce a fost estimat la 10.000 de euro.

În mai anul trecut, una dintre gențile sale de călătorie a fost de 43.000 de euro, o sumă de cinci ori mai mare decât cea estimată. Regina extravagantă a comandat brățările de la un bijutier din Paris în 1776, plătind 250.000 de lire, echivalentul a aproape 4 milioane de euro.

Valoare brățărilor include nu numai valoare diamantelor, ci și posibilitatea de a purta bijuterii care au fost deținute de Maria Antoaneta. După filmul din 2006, Maria Antoaneta a devenit o emblemă în cultura populară și victima excesului mass-media, regina devenind un idol al secolului XXI.

Regina extravagantă a comandat brățările de la Charles Auguste Boehmer, un bijutier din Paris, la doar doi ani după ce soțul ei a urcat pe tron. A plătit suma de 250.000 de lire, echivalentul a aproape 4 milioane de euro acum.

Stilul de viață luxos al Mariei Antoaneta, care a inclus o cheltuială anuală de îmbrăcăminte de aproximativ 3 milioane de euro, a contribuit la declanșarea revoluției din octombrie 1789. Din arest de la Paris, regina și-a trimis bijuteriile arhiducesei Maria-Christina, sora ei, la Bruxelles.

După ce regele și regina au fost executați în 1793, Ludovic al XVII-lea, fiul lor, murind în închisoare, Maria Theresa, fiica lor, a ajuns în Austria unde i s-au oferit bijuteriile mamei sale. Străinii au fost cei care au ridicat statutul Mariei Antoaneta, însă în Franța, vechea reputație a Reginei încă este păstrată în memoria oamenilor.

Registration

Aici iti poti reseta parola