Evenimentul Istoric > Articole online > Biden: Trump mi-a lăsat o scrisoare foarte generoasă pe masa din Biroul Oval
Articole online

Biden: Trump mi-a lăsat o scrisoare foarte generoasă pe masa din Biroul Oval

Președintele SUA, Joe Biden, a dezvăluit miercuri că predecesorul său, Donald Trump, i-a lăsat înainte de a pleca de la Casa Albă o scrisoare ”foarte generoasă”.

Vorbind din Biroul Oval al Casei Albe, după ce a semnat primele ordine executive ca preşedinte, Biden a arătat că nu va face cunoscut imediat conţinutul scrisorii, din respect pentru Trump.

„Preşedintele a scris o scrisoare foarte generoasă. Fiindcă este privată, nu voi discuta despre ea înainte de a discuta cu el, dar a fost generoasă”, le-a declarat reporterilor al 46-lea preşedinte al SUA, potrivit Agerpres.

Un asistent de rang înalt al lui Trump a descris scrisoarea ca fiind o „notă personală”, în care fostul preşedinte doreşte succes ţării şi îşi exprimă dorinţa ca noua administraţie să aibă grijă de ţară.

Oficialul a declarat că scrisoarea către Biden a fost unul din multele puncte de pe agenda de marţi seara, ultima petrecută de Trump în Biroul Oval.

Scrisoarea către succesorii lor a devenit o tradiţie modernă pentru preşedinţii americani, care o lasă pe masa de lucru din Biroul Oval cunoscută ca Resolute Desk – o piesă de mobilier construită din scânduri de stejar provenite din vasul britanic de explorări arctice Resolute, făcută cadou de regina Victoria preşedintelui american Rutherford Hayes.

Trump nu a arătat nota către Biden multor asistenţi.

Într-o declaraţie de presă, secretara de presă a Casei Albe, Jen Psaki, a refuzat să dea mai multe detalii despre scrisoare.

Ea le-a spus reporterilor că din comentariile lui Biden a înţeles că „este o scrisoare privată, aşa cum v-a spus tuturor, este atât generoasă, cât şi elegantă şi intenţia (lui Biden – n. red.) de a nu o face publică unilateral îi reflectă personalitatea” noului preşedinte.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola