Evenimentul Istoric > Articole online > Biden și Obama, un primar și un oraș din Japonia
Articole online

Biden și Obama, un primar și un oraș din Japonia

Umeda, scris în  caracterele chinezeşti kanji, în niponă „prună” şi „câmp de orez” şi care sunt pronunţate de obicei „ume” şi „da”, însă pot fi pronunţate şi ca „bai” şi „den”.

La rândul său, caracterul folosit pentru prenumele Yutaka este frecvent pronunţat „Jo”.

„Mă simt foarte apropiate de el (de Joe Biden). E ca şi cum şi eu am câştigat alegerile”, a declarat Umeda.

El a susţinut că a primit numeroase mesaje, după alegerile prezidenţiale din SUA, în care este felicitat pentru succesul fostului vicepreşedinte american din timpul lui Barack Obama.

Umeda speră acum ca instalarea lui Biden în funcţie – învestirea noului şef de stat urmând să aibă loc în ianuarie anul viitor – să însemne şi pentru oraşul său cu 15.000 de locuitori o şansă de a deveni cunoscut.

„Este o uriaşă diferenţă între a fi preşedintele unei superputeri cum sunt SUA şi primar în Yamato, dar vreau să am în vedere modalităţi de a ne promova oraşul”, a spus el, potrivit Agerpres.

Când a fost ales preşedinte Barack Obama, în 2008, un oraş din prefectura niponă Fukui din centrul Japoniei, numit Obama, a devenit faimos în arhipelag şi în străinătate.

Localnicii au creat un grup de susţinere şi au pus în vânzare articole cu chipul lui, iar în discursul rostit cu prilejul vizitei sale din Japonia din 2009 liderul de la Casa Albă a ţinut să le adreseze salutări şi „cetăţenilor din Obama”.

Registration

Aici iti poti reseta parola